in ,

(video) Critici la adresa Scuderiei Ferrari şi reacţia lui Jeremy Clarkson după ce Raikkonen l-a lovit pe Hamilton. Piloţii s-au împăcat ulterior

Cursa de Formula 1, care a avut loc în această duminică pe circuitul britanic Silverstone, a fost marcată de mai multe incidente, însă unul a fost scos cel mai mult în evidenţă. Experţi din autosport, dar şi opinia publică, au criticat acţiunea pilotului Ferrari Kimi Raikkonen prin care l-a făcut pe Lewis Hamilton de la Mercedes AMG să retrogradeze până pe ultima poziţie.

S-a întâmplat chiar în primul tur, după câteva curbe, când Raikkonen a împins cu o roată monopostul rival şi acesta a derapat în afara asfaltului. Totuşi, din fericire, maşina celor de la Mercedes nu a fost avariată, astfel încât Hamilton a reuşit să ajungă pe locul secund până la finalul cursei.

Vezi cele mai tari momente ale cursei: (video) Marele Premiu al Marii Britanii: Cursă cu accidente în care a câştigat Sebastian Vettel

https://www.youtube.com/watch?v=PC9pnE_kjLQ

În ultimele trei Grand Prix-uri, piloţii Ferrari au avut coliziuni cu cei de la Mercedes AMG de două ori: în Franța Sebastian Vettel cu Valtteri Bottas și mai nou în Marea Britanie Kimi Raikkonen cu Lewis Hamilton. Directorul non-executiv al echipei Mercedes AMG Petronas Niki Lauda nu este sigur că aceasta a fost o simplă coincidență.

“Când prima dată una dintre mașinile Ferrari a intrat în pilotul nostru după prima curbă, acest incident este încă posibil să fie atribuit ghinionului, dar atunci când se întâmplă pentru a doua oară – deja nu este amuzant. După această coliziune, Lewis a avut o cursă incredibilă, nu există întrebări.

În cursa din Franța, pilotul german Sebastian Vettel a fost penalizat cu cinci secunde de staţionare în pit stop, iar pe Silverstone pentru Kimi Raikkonen s-au acordat deja zece secunde. Comisarii văd ce se întâmplă aici. Ce s-a întâmplat cu Lewis nu trebuia să se fi întâmplat. Sunt sigur: dacă nu ar fi fost acel incident, Lewis ar fi câștigat.”

FOTO: givemesport.com

Fiind întrebat să comenteze, dacă a fost un incident de curse sau o eroare a finlandezului Raikkonen, directorul executiv la Mercedes AMG Petronas Toto Wolff a spus:

“Un incident de curse. Din păcate, în Austria pentru prima dată nu am reușit să terminăm, dar aici am revenit imediat – în ambele cazuri echipa a pierdut multe puncte în Cupa Constructorilor. După cum a întrebat directorul nostru tehnic James Ellison: “Mă întreb dacă este vorba despre un act deliberat sau despre un act analfabet?” Fie ca fiecare să decidă pentru sine.”

Kimi Raikkonen a mai luat pentru acest incident două puncte de penalizare, având în total în cont cinci puncte.

“Startul meu nu a fost perfect. În a treia curbă am blocat roata în interiorul curbei, am pierdut o anumită aderență pe pistă și nu am putut încetini așa cum am vrut. Ca urmare, am atins roata din spate a lui Lewis, din nefericire acesta a fost și a trebuit să execut o penalizare de 10 secunde”, a spus pilotul finlandez după cursă.

De cealaltă parte, Lewis Hamilton a declarat pe podium că tactica Ferrari a fost una “interesantă”, motiv pentru care au şi apărut criticile, fanii considerând că acest lucru a fost făcut intenţionat pentru ca Sebastian Vettel să poată trece înainte, inclusiv în clasament.

Totuşi, după cursă, Raikkonen şi-a cerut iertare pentru cele întâmplate şi Hamilton a dat de înţeles printr-un mesaj de după cursă, că doreşte să pună punct acestei situaţii.

“Kimi şi-a cerut scuze, le-am acceptat, așa că vom merge mai departe. Este un incident de curse și nimic mai mult. Uneori spunem cu toții prostii, dar învățăm din asta”.

FOTO: racefans.net

Iată şi reacţia celebrului prezentator Jeremy Clarkson la opinia pilotului Lewis Hamilton despre tactica “interesantă” a celor de la Ferrari: “Un pilot de curse extraordinar, dar un sportiv îngrozitor”.

Iti place articolul?