in , ,

(video) Cu un Lamborghini pe vârful unui munte înzăpezit? Nimic mai simplu pentru Jon Olsson

Renumitul schior suedez Jon Olsson, cunoscut pentru pasiunea sa pentru maşini sport, a reuşit să escaladeze vârful unui munte din Norvegia la volanului unui Lamborghini Murcielago LP640. Ce-i drept, sportivului nu i-a reuşit din prima performanţa.

Jon Olsson a încercat să urce pe pantele înzăpezite până în vârf timp de câteva zile, scrie Carscoops, însă toate încercările în afară celei finale s-au soldat cu eşec. Suedezul a spus că problema nu este în automobil, ci în tipul de acoperire a drumului.

Olsson a ales drept traseu improvizat o pârtie care a fost deja netezită de alţi schiori şi snowboard-işti, şi nu era niciun pic de zăpadă în plus. Totuşi nu a putut avea o aderenţă bună.

Evident, însuşi automobilul Lamborghini Murcielago LP640, în forma sa iniţială nu poate fi nicicum folosit într-un asemenea tip de off-road, fapt pentru care a fost modificat cum se cuvine.

Pe lângă caroseria care a fost camuflată cu autocolante, pe acoperiş a fost instalat un portbagaj cu forme aerodinamice, iar pe anvelope au fost aplicate o mulţime de crampoane, fiecare piron având o înălţime de 16 mm.

Vezi şi: (video) Un japonez a plecat în munţi să derapeze prin zăpadă cu un Ferrari F40

Motorul nu a fost modificat pentru acest experiment. Jon Olsson a spus că motorul cu 640 de cai, tracţiunea integrală şi pneurile speciale, au format o combinaţie ideală pentru a atinge acest scop. Era necesar doar de ales o traiectorie corectă şi un moment prielnic al condiţiilor climaterice.

Vezi şi: (video) Doar în Moldova poți vedea așa ceva! Un S-Class dezasamblat face show pe zăpadă

Amintim că Lamborghini Murcielago LP640 a fost prezentat acum 10 ani la Salonul Auto de la Geneva. Acesta oferea 640 de CP, comparativ cu cei 580 de CP ai unui Murcielago obişnuit. Supercarul legendar accelerează până la 100 de km/h timp de 3.4 secunde, iar viteza maximă ajunge la 340 de km/h.