in , ,

LoveLove

(video) Cum arată noua uzină de peste două miliarde de euro a Mercedes-Benz, unde s-a dat startul producţiei noului S-Class

Odată cu premiera noului Mercedes-Benz S-Class, constructorul auto german şi-a deschis în termenul stabilit o nouă uzină producătoare de automobile – Factory 56. Nava amiral a mărcii este primul model ce va fi asamblat local, proces care a demarat deja!

În total, Mercedes-Benz a investit aproximativ 2.1 miliarde de euro din 2014 pentru a crea o bază orientată spre viitor pentru uzina auto și zonele administrative situate acolo. Din această sumă, aproximativ 730 de milioane de euro sunt contabilizate de Factory 56, care face parte din uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen.

Investițiile reprezintă un angajament clar față de Germania ca locație de afaceri și vor asigura, de asemenea, locuri de muncă în regiune pe termen lung. În același timp, Factory 56 obține câștiguri de eficiență de aproximativ 25 la sută în comparație cu resursele folosite pentru a face modelul în caroserie W222. Acest lucru a fost posibil prin optimizarea întregului proces de creare de valoare.

Cea mai importantă caracteristică a Factory 56 este flexibilitatea maximă. Pe un singur nivel, Factory 56 poate efectua toate etapele de asamblare pentru vehicule de diferite modele și sisteme de propulsie – de la tradiţionale cu combustie internă la complet electrice.

La început, noua generație Mercedes-Benz S-Class sedan și versiunea cu ampatament lung se vor găsi pe linia de producție. Mai târziu, Mercedes-Maybach S-Class și EQS, primul membru complet electric al noii familii S-Class, vor fi, de asemenea, produse pe aceeași linie. Sala de asamblare este 100% flexibilă, astfel încât toate seriile de modele Mercedes-Benz pot fi integrate în producția continuă în cel mai scurt timp posibil, în funcție de cerere – de la vehicule compacte la SUV-uri!

Sistemul de asamblare al viitorului conferă întregii producții o structură mai flexibilă. Două așa-numite TecLines servesc la evitarea punctelor fixe în procesul de asamblare, îmbunătățind flexibilitatea întregii fabrici. Ele reunesc toate tehnologiile complexe ale fabricii la un moment dat. Aceasta înseamnă că lucrările de conversie necesare prin integrarea de noi modele, de exemplu, sunt mai ușor de efectuat în celelalte zone ale sălii de asamblare. În TecLines, linia de producție tradițională este înlocuită cu sisteme de transport fără șofer. Pentru a integra un produs nou și a încorpora orice echipament tehnic nou asociat, este necesar doar să se schimbe traseul vehiculului ghidat automat (AGV). În total, peste 400 de astfel de AGV-uri sunt în funcțiune în Factory 56.

În plus, așa-numita “căsătorie Fullflex” stabilește un nou standard pentru procesul prin care caroseria vehiculului este conectată la sistemul de propulsie cu şasiu. În noua fabrică, această “căsătorie” constă din mai multe stații modulare și permite ca lucrările majore de conversie și întreruperile mai lungi ale producției să fie evitate.

Factory 56 realizează viziunea producției inteligente la Mercedes-Benz Cars. Elementul central al tuturor activităților de digitalizare este ecosistemul digital MO360, care este utilizat pe deplin pentru prima dată acolo. MO360 cuprinde o familie de aplicații software care sunt conectate prin interfețe partajate și interfețe de utilizator standardizate, folosind date în timp real pentru a sprijini producția mondială de vehicule a brandului Mercedes-Benz Cars.

MO360 integrează informațiile din principalele procese de producție și sisteme IT ale celor peste 30 de fabrici de automobile Mercedes-Benz din întreaga lume și reunește aplicații software importante! Acesta oferă un control de producție bazat pe KPI (Key Performance Indicator) optimizat în mod semnificativ, de exemplu. De asemenea, pune la dispoziția fiecărui angajat informații individuale, bazate pe nevoi și instrucțiuni de lucru. Principalele elemente ale MO360 sunt deja în uz la mai mult de 30 de fabrici din întreaga lume. MO360 combină eficiența și calitatea instrumentelor într-o unitate funcțională pentru o transparență maximă în producția auto foarte digitalizată.

În Factory 56, o nouă infrastructură digitală cu o rețea WLAN și 5G de înaltă performanță oferă o bază importantă pentru digitalizarea completă. Aceasta utilizează aplicații ultra-moderne Industry 4.0 – de la dispozitive inteligente până la algoritmi big-data. Tehnologiile de producție digitală au fost puse în aplicare peste tot.

În plus, în Factory 56 se va lucra complet fără hârtie! Datorită urmăririi digitale a fiecărui vehicul de pe linie prin intermediul unui sistem de poziționare, datele vehiculului care sunt relevante pentru angajați sunt afișate pe linie în timp real, folosind dispozitive digitale și diverse ecrane. Soluţia modernă va permite salvarea şi economisirea a aproximativ 10 tone de hârtie în fiecare an!

Mașinile și echipamentele de producție sunt interconectate în întreaga fabrică; cele mai multe dintre ele sunt deja internet-of-things (IoT) capabile. Această conectivitate la 360 de grade se extinde nu numai în Factory 56, ci și dincolo de facilitățile întregului lanț valoric: tehnologiile digitale, cum ar fi realitatea virtuală sau augmentată, au fost deja utilizate în timpul dezvoltării și planificării Factory 56 și, de asemenea, contribuie la creșterea producției în serie mai flexibilă și mai eficientă. În dialog cu furnizorii și providerii de servicii de transport, sunt utilizate, de asemenea, beneficiile urmăririi și trasării, permițând urmărirea digitală a fluxurilor de materiale în întreaga lume.

La fel ca digitalizarea, durabilitatea este vizualizată și implementată pe o bază cuprinzătoare în Factory 56. Pe cât producția este compatibilă cu mediul, care conservă resursele, pe atât aceasta include, de asemenea, responsabilitatea socială, întotdeauna ținând seama în mod corespunzător de rentabilitate. Proaspăta platformă de producţie auto aduce, prin urmare, o contribuție majoră la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale companiei.

Conservarea resurselor și reducerea consumului de energie sunt pietrele de temelie ale acestei abordări. Factory 56 funcționează pe bază neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 încă de la început și va fi, prin urmare, o fabrică cu zero emisii de carbon în atmosferă. De asemenea, aflaţi că necesarul total de energie al fabricii este cu 25% mai mic decât cel al altor instalații de asamblare. Pe acoperișul său se află un sistem fotovoltaic performant care alimentează clădirea cu energie electrică verde, auto generată. Acest lucru este suficient pentru a acoperi aproximativ 30% din necesarul anual de energie al Factory 56!

O parte din această putere se varsă într-o rețea inovatoare de curent continuu, care va îmbunătăți eficiența energetică a atelierului de asamblare în viitor. Acesta alimentează sistemele tehnice, cum ar fi unitățile de ventilație, de exemplu. O staţie de energie staționară, bazată pe baterii de maşini electrice este, de asemenea, conectată la rețeaua DC. Cu o capacitate totală de 1.400 kWh, acționează ca un tampon pentru excesul de energie solară din sistemul fotovoltaic.

Iluminatul modern format din LED-uri și o arhitectură inovatoare cu cer albastru, care permite angajaților să lucreze la lumina zilei, creează o atmosferă plăcută de lucru în timp ce economisește energie.

Pe lângă considerentele legate de CO2 și echilibru energetic, abordarea sustenabilității Mercedes-Benz are şi alte aspecte ecologice. Panourile fotovoltaice se regăsesc pe aproximativ 40% din suprafața acoperișului. Acest lucru nu numai că compensează suprafața etanșă a solului, ci și îmbunătățește climatul interior din clădire prin reținerea apei de ploaie. Acesta este un nou sistem care separă apa de ploaie de apa contaminată. Prin stocarea apei de ploaie, Factory 56 ameliorează povara surselor de apă vecine și se creează astfel noi zone verzi.

Clădirea principală a fabricii este un punct culminant arhitectural și, de asemenea, durabil. Fațada din beton este construită pentru prima dată din beton reciclat, realizat din material de la construcţii demolate. Aceasta înseamnă că construcția fabricii nu a conservat resursele doar, ci și a deșeurile reciclate în mod durabil.

Și nu în ultimul rând, Factory 56 este un semn al angajamentului ferm al companiei față de uzina Sindelfingen cu tradiția sa îndelungată. Prin investițiile sale substanțiale în cadrul viziunii sale pentru viitor, Mercedes-Benz aduce o contribuție majoră la protejarea viitorului și a ocupării forței de muncă la uzina Sindelfingen, sprijinind astfel întreaga regiune. De când fabrica a fost fondată în urmă cu mai mult de 100 de ani, Daimler a fost mult mai mult decât un simplu angajator pentru viața culturală și socială a regiunii. Uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen este un vecin, partener și face parte din viața diversă a orașului german.

Responsabilitatea socială în calitate de angajator este reflectată, de asemenea, de Factory 56 în sine. Întregul concept digital plasează oamenii în centrul lucrurilor. După un start de succes, peste 1.500 de angajați vor lucra în două schimburi la Factory 56. Aceştia vor fi sprijiniţi în cel mai bun mod posibil în activitatea lor de zi cu zi de numeroase inovații. Lucrările la linia de asamblare sunt concepute pentru a sprijini angajații în dorința lor de a avea un echilibru de viață sănătos. În total la uzina auto vor munci aproximativ 35.000 de oameni.

Ori de câte ori a fost posibil, Mercedes-Benz și-a implicat angajații din Factory 56 încă de la început. De exemplu, angajații de producție au fost întrebați despre preferințele lor personale într-un sondaj online. Ei au putut să precizeze în ce tură, în ce domeniu și cu ce colegi ar dori să lucreze. Rata de răspuns a angajaților a fost foarte ridicată și peste 85% din dorințele exprimate au fost îndeplinite.

Practicile moderne de lucru se aplică atât în zonele de producție, cât și în cele de administrare. Organizarea durabilă a producției este dezvoltată în continuare împreună cu Consiliul de muncă. Aspectul atelierului de producție este, de asemenea, deosebit de atractiv. Zonele de pauză din clădire sunt moderne și pictate în culori atrăgătoare pentru a crea o atmosferă plăcută de lucru pentru angajați. Fabrica are propria cantină, astfel încât personalul să poată evita să meargă pe distanțe lungi undeva în exterior. Spațiile de birouri din clădirea principală oferă un mediu de lucru modern și deschis.

Ergonomia este un factor deosebit de important în Factory 56: toate etapele de asamblare au fost examinate din punct de vedere al compatibilității lor ergonomice într-un stadiu incipient, astfel încât s-ar putea face orice îmbunătățiri necesare. Vehiculele de pe linie pot fi aduse în cele mai favorabile poziții de lucru pentru angajați printr-o gamă de sisteme de benzi transportoare: de exemplu benzi transportoare rotative sau platforme mobile. Toate stațiile sunt reglabile pe înălțime. Colegi tineri și cu experiență lucrează mână în mână în Factory 56, beneficiind unul de celălalt ca echipă.

Cifre şi curiozităţi interesante:

  • Construcție: doi ani şi jumătate.
  • Suprafața-i totală a terenului este de 220.000 de metri pătrați, corespunzătoare a 30 de terenuri de fotbal.
  • Pământ excavat: aproximativ 700.000 de metri cubi.
  • Oțel utilizat în timpul construcției: aproximativ 6.400 de tone, aproape la fel ca şi cantitatea necesară pentru Turnul Eiffel din Paris.
  • Volumul de beton utilizat: aproximativ 66.300 de metri cubi, ceea ce corespunde cu necesarul aproximativ pentru 150 de case de familie.
  • Beton reciclat a fost folosit pentru clădirea principală.
  • Peste 12.000 de module fotovoltaice cu o putere de peste 5.000 KWp se găsesc pe acoperiş.
  • Staţia de energie de la Mercedes-Benz Energy GmbH are o capacitate de 1.400 kWh
  • Lungimea canalului de reținere a apei de ploaie este de aproape un kilometru, adâncimea maximă de 17 metri, iar diametrul de trei metri.
  • Wi-Fi de înaltă performanță și o rețea mobilă 5G stau ca bază pentru digitalizarea completă a Factory 56.

GALERIE FOTO: