in , ,

(video) Cum se curăţă căile ferate finlandeze de nămeţi? Corect, cu ajutorul Mercedes-Benz Unimog

Comparativ cu Republica Moldova, Finlanda şi ţările din imediata vecinătate se confruntă în fiecare an cu o iarnă adevărată. În timpul anotimpului rece, zăpadă există practic pe orice suprafaţă de pământ.

Chiar și în timpul unei ierni ușoare, pături de zăpadă pot fi găsite în Finlanda Centrală și de Nord din noiembrie până în aprilie, iar temperaturile “standard” de minus 15 grade Celsius nu sunt neobişnuite.

Astfel de condiţii sunt foarte bune pentru sporturile de iarnă, însă sunt şi o adevărată provocare pentru VR Track, parte a VR Group – cea mai mare companie de construcție, inginerie şi deservire a căilor ferate. În fiecare sezon, circa 1.800 de angajaţi trebuie să aibă grijă de o reţea cu o lungime totală de 6.000 de kilometri, referindu-ne în context de curăţarea de zăpadă şi gheaţă.

Vezi şi: (foto) Mercedes-Benz lansează Unimog U 323. Un camion ideal pentru serviciile municipale

După o serie de teste, VR Track a decis să folosească o soluţie care le va face munca mult mai uşoară de acum înainte. Vehiculul Mercedes-Benz Unimog U 427 a trecut cu succes testele efectuate de VR Track, reuşind să se descurce în mai multe tipuri de sarcini cu diverse utilaje montate pe acesta.

Apropo, dacă astfel de maşini vor trebui să fie dislocate în Suedia pentru ajutorul vecinilor, ghidajele sale feroviare pot fi convertite de la 1.524 mm (ecartament larg în Finlanda) la ecartamentul standard de 1.435 mm pe care îl au căile ferate suedeze.

Vezi şi: (foto) Apariţie rară pe drumurile din ţară. A fost observat un Mercedes-Benz Unimog

Vezi şi: (video) Daimler a început să testeze maşini de curăţat zăpada cu autopilot

Mercedes Benz Unimog U 427 0

Mercedes Benz Unimog U 427 1

Mercedes Benz Unimog U 427 2

Mercedes Benz Unimog U 427 3