in , ,

(video) Cursă spectaculoasă la Sepang. Red Bull a câştigat, Vettel l-a atins pe Rosberg, iar maşina lui Hamilton a luat foc

După doi ani de așteptare, australianul Daniel Ricciardo a obținut o nouă victorie în Formula 1. Ricciardo a câștigat Marele Premiu al Malaeziei și s-a impus pentru a patra oară alături de echipa Red Bull Racing, prima dată după etapa de la Spa, din 2014.

https://youtu.be/kIFr6xJZS3o

Primul incident important s-a petrecut după start, atunci când Sebastian Vettel a frânat târziu în virajul 1 și s-a atins cu Nico Rosberg. În incident a fost atras și olandezul Max Verstappen. Vettel a abandonat la scurt timp, însă ceilalți doi au continuat și au păstrat șanse bune la clasări pe podium.

Primul lider al Grand Prix-ului a fost Lewis Hamilton. Campionul mondial a condus până în turul cu numărul 41, atunci când motorul său Mercedes a luat foc. Hamilton a abandonat, iar asta l-a ajutat pe Rosberg, care a urcat pe locul al treilea. În față se aflau Daniel Ricciardo și Max Verstappen.

Distribuția s-a păstrat, în ciuda faptului că Nico Rosberg a pierdut 10 secunde în clasamentul final, după contactul cu Kimi Raikkonen, din turul 38.

https://youtu.be/CGmETPIIxns

Diferența finală dintre Ricciardo și Verstappen a fost de 2 secunde și jumătate. Aceasta a fost prima dublă Red Bull Racing după cursa de la Interlagos, din 2013.

Cu locul 3 din Malaezia, Rosberg a câștigat 15 puncte la general. În ciuda faptului că a plecat ultimul, de pe locul 22, Fernando Alonso a încheiat al 7-lea. Colegul său de la McLaren Honda, Jenson Button, a strâns puncte, pe locul 9, la startul cu numărul 300 din carieră.

În prezent, diferența dintre Nico Rosberg și Lewis Hamilton este de 23 de puncte. Următoarea etapă se va desfășura săptămâna viitoare, la Suzuka, în Japonia. Pentru incidentul petrecut după start, Sebastian Vettel (Ferrari) va fi penalizat cu 3 locuri pe grila de start.

Sursa: Digisport