in , ,

WTFWTF

(video) Noul GMC HUMMER EV se va putea mişca, la necesitate, ca un crab!

(update 16.09.2020) Rezervările noului pickup electric GMC Hummer EV se vor deschide la scurt timp după debutul său, programat pentru ziua de 20 octombrie 2020, deşi startul livrărilor va fi dat abia în toamna anului 2021. Inițial, compania se aștepta să organizeze o prezentare în luna mai, dar a amânat-o din cauza pandemiei de COVID-19.

Până la prezentare mai sunt câteva săptămâni, însă compania americană s-a gândit să incite spiritele prin mici porţii de informaţii despre unele dotări pe care le va avea maşina. Un nou teaser video arată un GMC Hummer EV condus de-a lungul unei plaje de nisip, oferindu-ne o șansă de a aprecia proporţiile sale de la înălţimea unui zbor de pasăre, dar şi acoperişul său format din părţi detaşabile. Dar asta nu e partea cea mai interesantă.

GMC Hummer EV Open Air
Hummer EV – Open Air

GMC demonstrează o caracteristică numită Crab Walk, care utilizează în mod evident roțile de pe puntea din spate pentru a le aranja într-o singură direcție cu cele din faţă şi a le bloca în această poziţie, ceea ce constituie o diferenţă faţă de bine cunoscutul sistem de roţi spate directoare. Cu o astfel de opţiune maşina se poate mişca de-a îndărătul şi astfel poate ieşi mai uşor din probleme.

Această caracteristică amintește de sistemul de direcție activ al General Motors, Quadrasteer, care a fost utilizat la începutul anilor 2000, dar nu a prins rădăcini. Pe atunci îl foloseau doar unele modele de pickup-uri full-size şi s-a oferit funcţia pe piaţă doar patru ani.

Compania spune că inițial modul crab este proiectat ca o funcție pentru off-road, îmbunătățind semnificativ manevrabilitatea, astfel încât nu se știe încă dacă modelul care urmează a fi prezentat va putea fi condus lateral în procesul de parcare paralelă. Sau poate GMC doar încearcă să profite de hype-ul cauzat de capacitatea lui Rivian R1T să se întoarcă pe loc ca un tanc?

Posibilitatea de a rezerva noul GMC Hummer EV, care se va numi SUT, se va deschide peste câteva ore după prezentarea din 20 octombrie. O versiune extremă pentru off-road este, de asemenea, planificată, dar aceasta va apărea mai târziu.


(update 30.07.2020) Noul GMC HUMMER EV debutează în această toamnă! Va exista şi sub forma unui SUV

GMC a anunțat că super-pickup-ul său electric va debuta mai târziu în această toamnă, în timp ce producţia îi va începe cu un an mai târziu. Detaliile despre remarcabilele capacități ale modelului, pe care le va arăta pe drumuri bune, dar şi în off-road, vor fi făcute publice mai aproape de prezentarea sa.

Într-un nou teaser, compania ne prezintă silueta maşinii, dar şi pentru prima dată formele unei variaţii SUV a modelului! Hummer H4, tu eşti?


(30.01.2020) Cybertruck killer! Noul GMC HUMMER EV se pregăteşte să impresioneze cu 1000 CP, 15592 Nm şi 0-97 km/h în doar 3 secunde

Bombă! Zvonul s-a adeverit! Din acest weekend, în cadrul Super Bowl, General Motors va începe campania de promovare a primului pickup electric, anunţat chiar recent că va fi construit în cadrul primei uzine complet dedicate pentru producţia de vehicule electrice.

Primele detalii oficiale despre model, anunţate chiar acum câteva clipe, ne spun că se va numi HUMMER EV şi va fi lansat sub marca GMC, deşi anterior se credea că va fi resuscitat întregul brand HUMMER pentru ca sub acesta să fie oferită o întreagă linie de electrovehicule!

GMC va introduce noul HUMMER EV, aducând un design îndrăzneț și o capacitate remarcabilă în segmentul vehiculelor electrice, printr-o campanie teaser de promovare, numită “Revoluţie liniştită”.

Spoturile video juxtapun valorile uriașe ale performanței anticipate ale primului pickup integral electric GMC cu liniștea remarcabilă inerentă din timpul funcționării unui vehicul electric.

O primă imagine cu partea frontală a maşinii ne arată nişte faruri full LED subţiri, conectate între ele printr-o făşie luminoasă care va trece prin toată “grila de radiator”. Designul acesteia din urmă aminteşte de cea folosită de SUV-urile Hummer.

GMC HUMMER EV Quiet Revolution Grille

Noul GMC HUMMER EV, potrivit datelor estimative ale producătorului, va fi capabil să livreze 1.000 de CP, până la 15.592 Nm de cuplu la roți şi va putea face 0-97 km/h în doar 3.0 secunde, evident alături de capacităţi sporite pe şosea şi în off-road. Nu se menţionează, dar cel mai probabil acestea vor fi caracteristicile modelului de top.

Premiera noului pickup electric, cel mai probabil în format pre-producţie, este programată pentru ziua de 20 mai 2020 în cadrul uzinei din Michigan unde va fi făcut – Detroit-Hamtramck – din trimestrul III al anului 2021 abia, aproximativ.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi: