in , ,

(video) Daimler investeşte 25 de milioane de euro într-un producător de “taximetre zburătoare”

Concernul Daimler, cel care deţine constructorul auto Mercedes-Benz, a decis să investească 25 de milioane de euro în compania germană Volocopter, cea care se ocupă de dezvoltarea unui multicopter electric. Produsul final va fi folosit în calitate de taximetru zburător!

Compania Volocopter se ocupă de acest proiect din anul 2011. De atunci a construit câteva prototipuri şi au fost efectuate mai multe zboruri de teste, cu sau fără pasageri.

Când va fi gata, aparatul de zbor va putea transporta doar două persoane şi se va putea ridica de la sol dacă greutatea nu va depăşi 450 de kilograme. Cu ajutorul a nouă seturi de acumulatori litiu-ion, fiecare dintre care asigură funcţionarea a două motoare electrice, autonomia maximă constituie 27 de kilometri cu o viteză de 70 de km/h sau 27 de minute cu o viteză de 50 de km/h.

Volocopter 10

Încă o caracteristică unică a acestui aparat de zbor cu o multitudine de motoare şi elici este uşurinţa relativă prin care se controlează. Mai mult, Volocopter se gândeşte să integreze în acesta şi un sistem de pilotare automată.

Volocopter urmează să participe în programul autorităţilor oraşului Dubai de lansare a unei reţele de taximetre zburătoare, alături de un alt producător chinez. Acesta prevede ca din 2030 o pătrime din tot fluxul de pasageri din oraş să fie transportat cu mijloace cu pilot automat.

Vezi detalii: (video) Revoluţionar! Din vara acestui an în Dubai va funcţiona primul taximetru zburător cu autopilot

Volocopter 0

Volocopter 1

Volocopter 2

Volocopter 3

Volocopter 4

Volocopter 5

Volocopter 6

Volocopter 7

Volocopter 8

Volocopter 9

Volocopter 11

Volocopter 12