in ,

(video) “Dansul” noului Mercedes-Benz GLE. Modul inedit în care i-a fost prezentată suspensia sofisticată

În spaţiul online a apărut un filmuleţ în care putem vedea cum noul Mercedes-Benz GLE “dansează” în cadrul unui eveniment de prezentare din Texas. Mai exact, această metodă inedită a fost aleasă pentru a fi demonstrate posibilităţile şi flexibilatea noii suspensii E-ACTIVE BODY CONTROL.

Vezi neapărat: PARIS 2018: Primele impresii despre noul Mercedes-Benz GLE, B-Class şi EQC – Reportaj Video AutoBlog.MD

Amintim că suspensia cu mecanisme hidraulice E-ACTIVE BODY CONTROL este combinată cu suspensia pneumatică AIRMATIC nou dezvoltată. Împreună reprezintă singurul sistem de pe piață în care forțele arcurilor şi amortizoarelor pot fi controlate individual la fiecare roată! Aceasta înseamnă că nu numai îndeplineşte funcţiile unor bare anti-ruliu, ci și contracarează înclinările și „ghemuirea”. Împreună cu funcțiile ROAD SURFACE SCAN și CURVE, fac din E-ACTIVE BODY CONTROL cea mai inteligentă suspensie din lume a unui SUV.

E-ACTIVE BODY CONTROL are un sistem electric de operare cu o tensiune de 48 V și este disponibil ca echipament opțional pentru variantele de motorizare cu șase sau mai mulţi cilindri. Pe suprafețele necorespunzătoare ale drumurilor, sistemul poate chiar să recupereze energia, reducând în jumătate cantitatea de energie necesară în comparație cu sistemul precedent din clasa S. Suspensia hidropneumatică generează forțe dinamice care suprapun forțele de suspensie pneumatică, și susțin și amortizează în mod activ corpul vehiculului, de exemplu în timpul accelerației liniare și laterale sau atunci când se conduce pe drumuri cu denivelări.

Modul Free-driving este o funcție complet nouă pentru off-road: dacă GLE a fost împotmolit în nisip, de exemplu, acest lucru poate ajuta la eliberarea mai ușoară a vehiculului în multe astfel de situații. Dacă este posibil, nivelul de suspensie este automat ridicat și coborât de mai multe ori, ceea ce modifică presiunea la sol a anvelopei și, prin urmare, îmbunătățește tracțiunea.

Vezi şi: (video) Funcţia deosebit de utilă pe care o va avea suspensia pneumatică a noului Mercedes-Benz GLE

Acționarea individuală a roților este o altă funcție nouă pentru condusul pe șosea. Acest lucru permite ca nivelul fiecărei roți să fie ajustat individual prin intermediul ecranului tactil al afișajului media, îmbunătățind astfel atitudinea vehiculului pe teren accidentat, de exemplu, când o roată este blocată într-un șanț sau când un arc de roată este contractat complet.

E-ACTIVE BODY CONTROL are și funcția de înclinare CURVE. Ca o motocicletă, GLE se înclină în curbe și permite astfel parcurgerea virajului în trei etape, practic fără o forță centrifugă. Dacă GLE este echipat cu o cameră multifuncțională stereo, este posibilă scanarea continuă a suprafaței drumului şi respectiv suspensia reacționează în prealabil la orice denivelare înainte ca vehiculul să se deplaseze peste ele și abordarea gropilor/confortul este compensat în mod substanțial.

În plus față de E-ACTIVE BODY CONTROL, este disponibilă o suspensie din oțel nou dezvoltată și o suspensie AIRMATIC recent dezvoltată cu Adaptive Damping System Plus (ADS+).

Noua suspensie este o dotare opţională şi am aflat cât costă, alături de alte dotări: (video) Cât costă concurentul noului BMW X5 şi cel mai accesibil Mercedes-AMG

Iti place articolul?