in ,

(video) De vânzare. Au fost făcute doar 80 şi acest Lamborghini Diablo GT ar fi cel mai nou

Casa de licitații RM Sotheby’s a scos la vânzare un supercar italian rar, un Lamborghini Diablo GT care are un parcurs de doar 276 kilometri!

Considerat cel mai nou exemplar din cele 80 produse în total (plus 3 de teste), toate dedicate exclusiv pieţei europene, fără nicio ezitare va ajunge în proprietatea unui colecţionar.

RM Sotheby’s afirmă că e “cea mai sălbatică” versiune a supercarului legendar. Automobilul poartă numărul de ordine 12 și probabil are cel mai mic kilometraj printre exemplarele care au supraviețuit până în ziua de azi.

Desenat de Marcello Gandini, Lamborghini Diablo GT a fost prezentat în anul 1999 la Salonul Auto de la Geneva. Este pus în mişcare de un motor V12 de 6.0 litri, din aluminiu şi magneziu, care produce 583 CP și 630 Nm.

De asemenea mașina de 1.460 de kg cu tracțiune spate a primit o cutie de viteze manuală cu cinci trepte ZF şi un diferenţial cu alunecare limitată.

Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 3.9 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 338 de km/h! Consumă benzină cu cifră octanică 95 şi are un rezervor cu un volum de 100 de litri!

Vezi și: (foto) Un Lamborghini Diablo SV care a parcurs doar 1.8 kilometri, scos la vânzare în Canada

Maşina este construită pe baza unui şasiu realizat din aliaj de oţel de înaltă rezistenţă şi fibră de carbon. Caroseria cu forme aerodinamice şi prize de aer suplimentare îi este din aluminiu, combinată cu fibră de carbon şi fibră de sticlă. Suspensia este independentă pe ambele punţi, iar mecanismele de frânare ventilate Brembo au discuri care măsoară 365 şi 335 mm, cu câte 4 şi 2 pistoane, în faţă şi în spate respectiv. Servodirecţia este asistată electric.

Jantele sunt forjate din aluminiu de la OZ-Racing şi măsoară 18 inci. Anvelopele Pirelli P ZERO măsoară 245/35 şi 335/30. Un spoiler ajustabil din fibră de carbon vine standard.

În habitaclu, un Diablo GT se deosebeşte de un simplu Diablo printr-o abundenţă de elemente din fibră de carbon, scaune sport cu centuri de siguranţă în patru puncte, un volan mic şi opţional poate avea un ecran LCD de la Alpine pentru navigaţie prin GPS şi redare a imaginilor de pe o cameră video spate!

De asemenea, mai are un sistem de climatizare, iar la comandă airbag-urile se puteau demonta.

Informaţii despre cui a aparţinut exemplarul în cauză, precum și prețul de start, nu au fost publicate.

Vezi și: (foto) Singurul Lamborghini Concept S care poate fi folosit pe drumurile publice a fost vândut la licitaţie

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?