in , ,

(video) Despre cel mai dificil adversar sau despre fiul său. Interviu cu Michael Schumacher, făcut public în premieră

FOTO: reversemortgagechoices.com

Familia lui Michael Schumacher a dat publicității un interviu cu acesta, filmat cu doar două luni înainte de accidentul care avea să-i schimbe definitiv viața. Interviul a fost realizat de publicaţia germană Blick, scrie libertatea.ro.

Schumi vorbește despre titlurile sale – 91 de grand prix-uri câştigate, 7 titluri mondiale de campion, despre adversari, despre îndoieli și ambiții.

Cel mai emoționant titlu: “E cel din 2000, din Japonia. Ferrari nu mai cucerise unul de 21 de ani. De asemenea, eu însumi am eșuat de patru ori la Ferrari. Apoi, în final, acea victorie a adus cu ea campionatul. A fost un moment foarte special”.

Cel mai dificil adversar: “Finlandezul Mika Hakkinen (fost pilot Lotus şi McLaren). Un ‘câine’ absolut de dur pe pistă. Dar în afara cursei, totul era corect. Și asta m-a impresionat mult”.

Despre Formula 1: “Teoretic, e un spectacol cu ​​un singur om. Câștigătorul se află în spatele volanului și trebuie să ia deciziile repede și să le și pună în aplicare. Dar, până a ajunge la dezicii, are nevoie de echipa sa, care contează momentele cruciale. Strategia, informațiile de pe traseu. În acest sens, succesul echipei a fost întotdeauna în prim plan”.

Despre fiul său Mick, care a câștigat recent campionatul de Formula 3: “Are nevoie de mult mai mult decât de talent pentru a deveni mare în sporturile cu motor. Oricum, kartingul oferă cel puțin ocazia de a afla substanța de bază a talentului”.

Despre idolii săi: “Nu am avut un idol în Formula 1. Hai să spune un Vincenzo Sospiri, un Ayrton Senna. Dar un adevărat idol era, de fapt, fostul portar Harald ‘Toni’ Schumacher (al naţionalei Germaniei)! În acel moment eram pasionat și de fotbal”.

În imaginile publicate de familia pilotului, Schumacher mai vorbește despre cea mai emoționantă victorie a sa, despre cariera lui și despre cât de solicitată este Formula 1 din punct de vedere fizic. Interviul a fost înregistrat pe 30 octombrie, în urmă cu cinci ani. Două luni mai târziu de la înregistrarea clipului, pilotul a suferit o leziune gravă la nivelul capului, în urma căruia încă se mai recuperează. Până în prezent, fostul pilot a fost operat de ori şi speranţa pentru o recuperare completă încă nu a fost pierdută.

Vezi şi: Colecţionar de ghete sau şofer de teste. Şapte lucruri din viaţa lui Michael Schumacher pe care nu le ştiai

Iti place articolul?