in , ,

(video) Detalii despre noul Hyundai KONA de la premiera sa europeană. Dotări şi caracteristici

Noul Hyundai KONA a fost prezentat în seara zilei de 13 iunie şi în Italia, Milano, asta după ce primele informaţii le-am aflat de la evenimentul organizat în Coreea de Sud. Totuşi, subdiviziunea europeană a mărcii a dezvăluit mai multe informaţii, dar şi conţinut multimedia, în care ne este arătat noul SUV compact.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Noul SUV compact Hyundai Kona

Noul KONA este o maşină cu design progresiv şi impresionant, are mai multe dotări premium, oferă în schimb o conectivitate accesibilă între şofer şi maşină, dar să nu uităm şi de ultimele tehnologii la capitolul siguranţă. Publicul ţintă al noului KONA sunt tinerii şi zonele urbane, însă acest lucru nu înseamnă că modelul nu poate merge şi pe drumuri ceva mai avariate.

Hyundai KONA atrage priviri datorită noii grile a radiatorului numită Cascading Grille, a corpurilor de iluminat amplasate la nivele diferite şi a culorilor aprinse disponibile pentru caroserie. Toate acestea se combină de minune cu un kit de protecţie format din elemente din plastic, care pot fi văzute pe margini.

Atunci când vor demara vânzările în Europa, noul KONA va fi disponibil doar cu două motoare, comparativ cu cele patru care se vor oferi în Coreea de Sud. Ambele unităţi turbo vor fi alimentate cu benzină şi datorită volumului mic pe care îl au vor asigura un consum redus de carburant.

Primul este un T-GDI de 1.0 litri din familia Kappa, cu trei cilindri în linie, care produce 120 CP şi 172 Nm de cuplu. Transmisia va fi doar una manuală cu şase trepte, iar tracţiunea doar pe puntea din faţă. O maşină cu o asemenea motorizare va accelera de la 0-100 de km/h în 12 secunde, viteza maximă va fi de 181 km/h, iar consumul mixt de 5.3 litri/100 de km.

Al doilea motor va fi un T-GDI de 1.6 litri din familia Gamma, cu patru cilindri în linie, care produce 177 CP şi 265 Nm de cuplu. Transmisia va fi doar una automată cu şapte trepte şi două ambreiaje, iar tracţiunea doar integrală. O maşină cu o asemenea motorizare va accelera de la 0-100 de km/h în 7.9 secunde, viteza maximă va fi de 205 km/h, iar consumul mixt de 7.3 litri/100 de km.

Greutatea maşinii cu motorul cel mic este de 1.233 de kilograme, iar cu al doilea – 1.401 kilograme.

Mai târziu, din primăvara anului 2018, va fi introdus un nou propulsor dezvoltat de la zero, un turbo diesel cu patru cilindri și un volum de 1.6 litri. Acesta va avea două variații de putere: 115 CP cu transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune față, alături de o unitate cu 136 CP și 320 Nm, în combinație cu o cutie automată cu șapte trepte și tracțiune la alegere (față sau integrală).

Sistemul de tracţiune integrală va oferi până la 50% de cuplu pentru roţile din spate.

Împreună cu acesta se va oferi o suspensie față multi-link de tip McPherson. Alături de funcția Advanced Traction Cornering Control vor asigura o optimizare a servodirecției și o stabilitate mai mare în viraje la viteze mari.

Noul KONA oferă mai multe dotări importante pentru ca pasagerii să se poată simți comod și în siguranță. Șoferul se va putea bucura de un volan încălzit (opțional), buton Start/Stop de pornire/oprire a motorului, scaune reglabile electric în opt poziții și cu două moduri de suport lombar, alături de un sistem de încălzire și ventilare în trei etape a acestora.

Volumul minim al portbagajului este egal cu 361 de litri, iar cel maxim cu scaunele spate rabatate – 1.143 de litri.

În noul KONA Hyundai a montat şi cel mai nou head-up display care asigură informarea şoferului pe o suprafaţă de opt inci şi cu o intensitate luminoasă de 10.000 de candele!

Standard va fi disponibil un port USB și unul AUX pentru un uz comod al telefonului mobil. Ce ține de acesta, opțional va exista un sistem de reîncărcare a smartphone-urilor prin inducție electromagnetică.

Viitorii proprietari de Hyundai KONA vor putea alege încă două sisteme multimedia pe lângă cel care vine standard. În nivelul de echipare de bază va exista pe consola centrală un ecran monocrom de cinci inci, radio, conexiune Bluetooth, port AUX/USB.

Al doilea sistem multimedia dispune de un ecran color și tactil de șapte inci, cu funcție Display Audio, Bluetooth, afișare a imaginilor de pe camera video spate și suport Apple Carplay/Android Auto. Al treilea sistem, care este și cel mai avansat, va include toate cele menționate anterior, însă va avea un ecran tactil de opt inci. În dependență de piață va exista și un abonament cu o valabilitate de șapte ani la diverse servicii LIVE, inclusiv și la hărți 3D pentru sistemul de navigație.

Cel mai performant sistem audio va fi de la firma Krell. Opt difuzoare printre care și un subwoofer de 200 de mm, alături de un amplificator în opt canale, vor genera o putere totală de 360 de wați.

Vor fi disponibile 10 culori diferite pentru caroserie și două culori pentru acoperiș – în total 20 de combinații.

Dimensiunea jantelor pentru KONA va varia între 16 şi 18 inci. Garda la sol este egală cu 170 mm.

Vezi şi: Hyundai: Noul Kona va avea o versiune electrică. Alte două SUV-uri noi vor apărea până în 2020

Imagini cu noul Hyundai Kona şi versiunea conceptuală Iron Man, maşini văzute pe “viu” la prezentarea din Coreea de Sud: (Hyundai KONA Iron Man Edition se deosebeşte de un model obişnuit printr-o lăţime mai mare cu 40 de mm, jante de 19 inci, blocuri optice speciale, o culoare specială a caroseriei, elemente suplimentare pe kitul exterior şi nişte mânere retractabile ale uşilor).

Galerie foto cu versiunea europeană Hyundai KONA:

Iti place articolul?