in , ,

(video) Detalii despre operaţiunea INSP-SPIA: 263 procese verbale, 5 şoferi băuţi depistaţi, 3 numere de înmatriculare ridicate şi altele

Ministerul Afacerilor Interne vine cu detalii suplimentare despre o operaţiune făcută de curând de către angajaţii săi de la Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), de comun cu ofițerii Inspectoratului național de securitate publică (INSP).

Poliţiştii au efectuat măsuri în scopul responsabilizării cetățenilor cu referire la respectarea prevederilor regulamentului circulației rutiere și combaterea manifestărilor de corupție cu implicarea funcționarilor publici cu statut special!

Astfel, în perioada 19.05.2020 – 20.05.2020, a fost efectuată o razie în municipiul Chișinău și localitățile adiacente.

În rezultatul acțiunilor întreprinse, pe parcursul raziei, au fost întocmite 263 procese verbale, au fost documentați sub aspect penal cinci cetățeni în stare de ebrietate și au fost ridicate trei numere de înmatriculare străine din cele 25 documentate.

Totodată, în conformitate cu indicii art. 241, alin.1 (Neîndeplinirea de către conducătorul de vehicul a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul) și art. 228, alin.1 (Exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, au fost documentați doi cetățeni care au participat la o cursă auto ilegală.

De menționat este faptul că, de la începutul anului 2020, SPIA, în colaborare cu INSP, a efectuat 12 razii pe teritoriul Republicii Moldova în acest sens.

În context, SPIA precizează că acționează întru asigurarea securității și protecției vieții cetățenilor Republicii Moldova și dezaprobă acțiunile ilegale care pun în pericol viețile acestora. Simultan, SPIA cooperează cu subdiviziunile MAI pentru a preveni și combate flagelul ilegalităților.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Iti place articolul?