in , ,

(video) Doar 500 de oameni își vor putea comanda aceste jante speciale făcute de Porsche. Iată cât costă setul

Porsche prezintă un set de jante opționale neobișnuite pentru una dintre cele mai puternice versiuni a coupeului 911 – Turbo S Exclusive Series. Acestea sunt făcute integral din fibră de carbon.

Nemții din Stuttgart spun că este primul producător care oferă în premieră asemenea jante. De ce? Pentru că sunt făcute printr-o tehnologie sofisticată, iar însuși procesul de confecționare este unul complex.

Jantele sunt făcută pe baza unei fibre de carbon “împletite” și conțin 100% plastic armat cu carbon. Drept rezultat, acestea sunt cu 20 la sută mai ușoare (-8.5 kg) și mai dure decât cele din aliaj.

Până când apare janta așa cum o putem vedea în imagini trebuiesc prelucrate peste 200 de componente. Iar pentru crearea materialului Porsche folosește cea mai mare mașină de împletit din lume, care are un diametru de 9 metri.

Fiecare jantă este făcută din opt metri pătrați de material respectiv!

După acest proces jantele sunt acoperite cu o smoala specială și sunt uscate la presiuni și temperaturi foarte înalte. Ulterior sunt acoperite cu lac și trec printr-un proces complicat de vopsire. Întâi sunt vopsite cu un strat auriu, după care cu unul de nuanță neagră.

Retușul îl face un laser care înlătură parțial stratul de culoare neagră pentru a crea un contrast frumos.

Jantele măsoară 20 de inci, au un singur suport central, iar prețul unui set în Germania este de 15.232 de euro.

Însuși un Porsche 911 Turbo S Exclusive Series costă în Germania aproximativ 260.000 de euro. În total vor exista în lume 500 astfel de mașini.

Detalii: (foto/video) Porsche prezintă ediţia limitată 911 Turbo S Exclusive Series cu 607 CP

Iti place articolul?