in ,

(video) Doar şoferii cu cea mai mare acurateţe pot transporta elici de turbine eoline de 57 de metri lungime

Un producător chinez de camioane a realizat un filmuleţ în care arată cum maşinile sale sunt folosite pentru transportul elicilor unor turbine eoliene uriaşe, de la uzina producătoare şi până la ferma de pe un munte unde urmează a fi folosite.

Fiecare măsoară puţin peste 57 de metri şi nu sunt cărate pe drumuri speciale, ci pe unele pe care se desfăşoară un trafic rutier normal.

Se menţionează că transportul unor astfel de instalaţii trebuie să fie asigurat de nişte maşini puternice, fiabile şi manevrabile, asta pentru că drumurile au numeroase curbe şi secţiuni în rampe.

Mai important, cei care se ocupă de condusul acestor camioane cu motoare diesel (480 CP şi 2.200 Nm) trebuie să îndeplinească nişte criterii stricte, mai ales să poată întoarce volanul la timpul potrivit şi cu o precizie maximă.

Vezi şi: Cel mai lung camion cu remorcă din lume poate fi văzut complet doar într-o fotografie panoramică

Pentru comparaţie, o metodă mai uşoară de transport al unor astfel de elici a fost gândită de compania britanică McFaydens Transport. Aceasta a construit o remorcă specială cu o gardă la sol mare şi cu trei osii directoare. Remorca mai este dotată cu nişte sisteme hidraulice care o ridică atunci când trebuie să treacă pe poduri de exemplu.

Vezi şi: (video) 14 camioane Scania au format cel mai mare ceas din lume

buton subscribe