in , ,

(video) Doi piloţi au încercat să-şi depăşească pe traseu clonele virtuale

Compania Castrol a prezentat două noi videoclipuri din seria în care piloţi profesionişti conduc maşini reale pe un traseu şi aceleaşi maşini în realitate virtuală. De această dată, doi piloţi au luptat pentru a înregistra cel mai bun timp pe circuitul spaniol Ascari cu propriile clone virtuale.

În curse au participat pilotul britanic şi dublul campion al cursei de 24 de ore de la Le Mans, Darren Turner, la volanului unui supercar Aston Martin Vulcan, şi …

… pilotul de teste al companiei Koenigsegg, Christoffer Nygaard, acesta pilotând hipercarul One:1.

https://youtu.be/x-7bd_1WFbM

Înainte de cursele cu automobile reale, cei doi au pilotat maşinile de câteva ori cu ajutorul unui simulator creat de compania Rewind. Instalaţia este capabilă să redea traseul şi maşina în cele mai mici detalii, inclusiv aerodinamica sa, dimensiunile şi greutatea pneurilor, forţa de apăsare la diferite viteze, lucrul motorului şi condiţiile atmosferice.

Din rezultatele înregistrate în cele 10 încercări, cele mai bune au fost adunate într-un cerc, individual pentru fiecare pilot.

După aceasta, conducătorii s-au deplasat cu automobile reale pe cel mai real asfalt aşternut pe autodromul Ascari. Misiunea lor a fost să înregistreze un timp mai bun decât cel realizat cu ajutorul simulatorului.

Interesant este că fiecare pilot îşi putea vedea clona virtuală pe nişte ecrane speciale. Într-un final, ambii piloţi şi-au întrecut “rivalii” cu câteva zecimi de secunde.

https://www.youtube.com/watch?v=sFDQM3bOaE4

Amintim că Aston Martin Vulcan este propulsat de un motor natural aspirat cu 800 de CP şi un volum de 7.0 litri, cuplat la o transmisie secvenţială cu şase trepte. În total au fost construite 24 astfel de maşini, fiecare având un preţ de aproximativ 2 milioane de euro.

În acelaşi timp, Koenigsegg One:1 este mişcat de pe loc de un V8 turbo de 5.0 litri, din care s-au stors 1.341 de CP. În total au fost construite 6 unităţi. Maşinii îi aparţin numeroase recorduri de timp.

Vezi şi: Un Koenigsegg unic, folosit la teste şi care a stabilit numeroase recorduri, scos la vânzare

Iti place articolul?