in , , ,

(video) Doi tineri din Moldova vor să construiască o mașină pentru prietenul lor cu nevoi speciale

Adrian și Ion, studenți la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, sunt cei în cazul cărora adrenalina naște idei creative.

Sunt din raionul Hâncești, au câte 21 și 22 de ani respectiv, sunt tineri, ambițioși și vor să construiască o mașină specială și eficientă pentru Alex, prietenul lor în scaun cu rotile, scrie agora.md

Adrian și Ion s-au cunoscut și s-au împrietenit la Iași. Adrian i-a povestit lui Ion despre rugămintea lui Alex, fiind decis să-l ajute pe cel din urmă. Ideea de a construi o tricicletă a evolutat într-o mașină specială și adaptată totalmente pentru Alex.

Mașina AVAI are un element care o diferențiază de celelalte mașini – platforma pentru scaunul cu rotile. Această platformă reprezintă un mecanism automatizat care îl va ridica și îl va adapta pe Alex în fața volanului.

Adrian și Ion, studenți la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, au pus la punct proiectul, însă urmează să găsească susținerea financiară pentru realizarea acestuia. Aceștia au lansat o campanie de strângere de fonduri pe o platformă internațională de crowdfunding.

Dar tinerii nu se opresc aici. Cu studii inginerești și experiență în construcția mașinilor, cu dorința de a construi un automobil pentru Alex, prietenul lor cu nevoi speciale, în viitor aceștia vor să dezvolte un atelier în care alți tineri vor putea să-și realizeze aspirațiile și invențiile inginerești.

masinaaaaa

masina2

masina3

masinaaaa1

masina

masina6_0

Sursă imagini: libertv.md

Iti place articolul?