in , ,

(video) Două familii din Suedia au acceptat să testeze maşini Volvo cu autopilot în viaţa de zi cu zi

Compania Volvo anunţă startul dezvoltării sistemului de pilotare automată pentru automobilele mărcii în cadrul programului public numit Drive Me. În acest sens, două familii din oraşul de baştină a Volvo, Gothenburg, au acceptat să folosească în viaţa de zi cu zi nişte SUV-uri XC90 plug-in hybrid.

Membrii familiilor, care vor conduce maşinile, vor fi nevoite să-şi exprime observaţiile şi părerile, în urma cărora inginerii Volvo vor seta şi îmbunătăţi treptat tehnologia.

Alte trei familii se vor alătura programului în primele luni ale lui 2018, iar în întreaga perioadă de testare programată pentru patru ani de zile vor fi implicate până la 100 de persoane.

https://www.youtube.com/watch?v=IaMrVRi0vsE&t=2s

Aceste exemplare Volvo XC90 se deosebesc de maşinile care se comercializează în masă prin prezenţa unor tehnologii de ultimă generaţie, de asistenţă şi protecţie, care mai pot monitoriza tot ce se întâmplă împrejur, dar şi comportamentul şoferului.

Volvo menţionează că într-o primă etapă şoferul va trebui mereu să ţină mâinile pe volan, iar în timp vor fi disponibile funcţii care îi vor permite să-l lase. Sistemul de pilotare automată Volvo va fi gata pentru a fi dat în exploatare doar atunci când va fi garantată siguranţa completă atât a pasagerilor, cât şi a altor participanţi la trafic!

Volvo planifică să termine dezvoltarea completă a sistemului său de pilotare automată în anul 2021. Printre alte detalii cunoaştem că Volvo îl dezvoltă în colaborare cu gigantul Nvidia.

Vezi mai multe: (video) Volvo face echipă cu Nvidia pentru a dezvolta maşini cu autopilot de nivel 4

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?