in , ,

(video) Drag race: BMW M3 CS vs Audi RS 4 Avant

Noile BMW M3 CS si Audi RS 4 Avant, două maşini care au fost lansate spre sfârșitul anului 2017, nu sunt concurenţi direcţi, asta dacă ar fi să remarcăm tipul caroseriei de exemplu, însă produc un număr de cai putere aproape identic.

Colegii noştri din Marea Britanie s-au întrebat cel mai rapid break A4 este capabil să contesteze performanţele celui mai puternic BMW Seria 3 sedan al momentului. S-a aflat după trei exerciţii realizate pe un aerodrom.

rs4 vs m3 cs

Vezi şi: (video) Drag racing: Doi prieteni s-au întrecut cu maşini care costă în total 4.23 milioane de euro

În ciuda faptului că mașinile sunt mai mult sau mai puțin aceleași la capitolul putere (460 de cai în BMW față de 450 în Audi), transmisia și sistemele de tracţiune sunt diferite: o cutie robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, alături de tracţiune spate la M3 CS, comparativ cu o cutie automată cu opt trepte şi un sistem quattro la RS 4 Avant. Configuraţia motorului de asemenea este diferită: şase cilindri în linie şi un volum de 3.0 litri pe BMW vs un agregat cu şase cilindri în V şi un volum de 2.9 litri, care este împrumutat de la Porsche Panamera. Accelerația până la 100 km/h este menționată la aproximativ 3.9 secunde şi 4.1 secunde respectiv.

Judecând după imaginile video, în ciuda performanțelor impresionante, la pornirea de pe loc BMW M3 CS nu are nici o șansă în faţa lui Audi RS 4 Avant. Bavarezul, în prima treaptă de viteză, nu se poate agăța eficient de suprafața drumului, deoarece nu are o tracţiune integrală ca la Audi. Nu l-a salvat nici sistemul Launch Control.

La acceleraţie din mişcare însă, totul se schimbă: deja în treapta a doua BMW M3 CS începe să “mănânce asfaltul” şi se distanțează imediat de break. Aici Audi are de pierdut datorită greutăţii mai mari – 1.790 faţă de 1.585 kg.

Vezi şi: (video) Drag race: Care e mai rapid dintre un Audi RS 5, BMW M4 şi Mercedes-AMG C 63 S

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

buton subscribe