in , ,

(video) Drag race: Ce poate un Land Rover Defender cu motor V8 pe lângă o Honda Civic Type R

Colegii de la Top Gear sunt primii care au pus la încercare SUV-ul special Land Rover Defender Works V8 în cadrul unei întreceri pe o distanţă de 402 metri. Maşina de teren construită într-un număr limitat şi cu motor natural aspirat a avut drept rival una cu motor turbo de doar 2.0 litri, sub forma noii generaţii Honda Civic Type R.

Land Rover Defender Works V8 este cea mai puternică și mai rapidă versiune a modelului care a fost făcută vreodată. Sub capotă are un motor V8 natural aspirat, care consumă benzină şi are un volum de 5.0 litri. În total produce 405 CP şi 515 Nm de cuplu.

Cutia de viteze automată ZF cu opt trepte şi regim sport, alături de un sistem de tracţiune integrală, îi permite tot-terenului să facă 0-96 de km/h în doar 5.6 secunde! Viteza maximă îi este limitată la 171 de km/h.

De cealaltă parte, o Honda Civic Type R vine standard cu un propulsor VTEC TURBO de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care produce 320 de CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. Modelul sport cu tracţiune pe puntea din faţă atinge viteza de 100 de km/h în 5.7 secunde, şi asta o poate face având doar o cutie de viteze manuală cu şase trepte şi fără vreun sistem de tracţiune integrală. Viteza maximă poate ajunge la tocmai 272 de km/h!

Cu câteva zile mai devreme, acelaşi Civic a făcut o “liniuţă” alături de un Hyundai i30 N şi un Renault Megane R.S. Cup 280, maşini care îi sunt într-o oarecare măsură rivali, cel puţin la categoria de preţ, chiar dacă au un tip de caroserie diferit.

Noul Hyundai i30 N în versiune Performance este propulsat de un benzinar turbo T-GDI cu un volum de 2.0 litri, care produce 275 de CP şi 352 Nm de cuplu, fiind cuplat la o transmisie manuală în şase rapoarte. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 6.1 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 250 de km/h.

Modelul Renault Megane R.S. Cup 280 are sub capotă un motor turbo cu volum de 1.8 litri şi care produce 280 de CP/390 Nm de cuplu. Cutia de viteze poate fi una EDC cu dublu ambreiaj şi cu şase trepte sau una manuală cu acelaşi număr de viteze. Indiferent de cutie, sprintul 0-100 de km/h îl realizează în 5.8 secunde, însă viteza maximă poate fi de 250 sau 255 de km/h respectiv.

Vezi şi: (video) Drag race: Renault Megane R.S. vs SEAT Leon Cupra R vs Honda Civic Type-R vs Peugeot 308 GTi vs Hyundai i30 N

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Iti place articolul?