in

(video) Drag race: Cinci hatchback-uri sport s-au duelat pe o distanţă de 402 metri

Britanicii de la Carwow au comparat performanţele a cinci hatchback-uri sport pe o distanţă de 402 metri. Pentru titlul de cea mai rapidă au luptat modelele: Audi RS 3 Sportback, Mercedes-AMG A45, Honda Civic Type R, Volkswagen Golf R şi Ford Focus RS.

În prima cursă, cu start de pe loc, a ajuns primul la sfîrşitul distanţei hatchback-ul RS 3 Sportback (12.2 secunde). Acesta a fost urmat de reprezentantul Mercedes, Ford, iar locul patru a fost împărţit de modelele Civic şi Golf.

Vezi şi: (video) Drag race: Care e mai rapid dintre un Audi RS 5, BMW M4 şi Mercedes-AMG C 63 S

A doua cursă a presupus startul de la o viteză de 48 de km/h şi cu a doua treaptă a transmisiei. Şi de această dată maşina celor din Ingolstadt a fost prima, după care a trecut de finiş Mercedes-ul.

Amintim că un Audi RS 3 Sportback este dotat cu un motor de 2.5 litri care produce 400 de CP şi îi permite să accelereze de la 0-100 de km/h în 4.1 secunde. Mercedes-AMG A45 are 381 de CP şi prinde suta în 4.2 secunde.

Vezi şi: (video) Drag race: Vezi cine e mai tare dintre un Audi R8 V10 Plus, Audi S8 şi Audi RS6

Sub capota lui Golf, Civic şi Focus stau agregate care generează câte 310, 315 şi 350 de CP. Acesta din urmă au avut nişte cutii manuale de viteze, în timp ce liderii unele robotizate.

Iti place articolul?