(video) Drag race cu start neobișnuit. Pornește primul a cărui maşină își deschide mai repede acoperișul

Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Mat Watson și echipa sa de la CarWow au organizat o întrecere pe o distanță de 402 metri într-un mod neobișnuit. În primul rând, pentru aceasta au aliniat la start trei mașini super sport și una cu propulsie hibridă, marca McLaren, Audi, Mercedes-AMG și BMW, toate având posibilitatea de a se transforma în niște decapotabile. Ulterior startul a avut loc după o numărătoare inversă, însă mașinile au trebuit să pornească de pe loc doar atunci când acoperișul le-a fost dat jos complet.

A doua întrecere a avut loc deja într-o formă obișnuită, cu start de pe loc și cu acoperișul dat jos, în timp ce o a treia etapă a fost testul accelerației din mers, de la o viteză de aproximativ 50 de km/h. Cine a câștigat în cele trei runde vedeți în cele ce urmează:

Amintim că un McLaren 570S Spider este dotat cu un motor V8 turbo de 3.8 litri care produce 570 de CP şi 600 Nm. Cutia de viteze este una robotizată cu şapte trepte, iar tracţiunea este pe puntea din spate. Acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 3.2 secunde. De la 0-200 de km/h în 9.6 secunde.

Viteza maximă cu acoperişul instalat este de 328 de km/h, iar odată ce este coborât cifra scade până la 315 km/h. Acoperişul său este de tip hard-top, format din două panouri, care se instalează şi se strâng cu ajutorul unor mecanisme electrice timp de 15 secunde. Toată operaţiunea se poate face până la viteze de 40 de km/h.

Sub capota lui Audi R8 V10 Spyder se află un motor V10 de 5.2 litri volum, care produce 540 de CP şi 540 Nm de cuplu. Datorită sistemului de tracţiune integrală şi a transmisie cu şapte trepte, acceleraţia de la 0-100 km/h durează doar 3.6 secunde, iar de pe loc şi până la 200 de km/h – 11.8 secunde. Viteza maximă nu depăşeşte 318 km/h.

Supercarul este dotat cu un acoperiş moale, care cântăreşte circa 44 de kilograme (un sac de ciment?!) şi se pliază cu ajutorul unui mecanism electric. Timpul necesar pentru a coborî acoperişul este de 20 de secunde, iar acest lucru se poate face până la viteze de 50 de km/h.

La rândul său, un Mercedes-AMG GT C Roadster vine cu un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri volum sub capotă. Acesta produce 557 CP şi 680 Nm de cuplu. Pentru a putea prinde suta în 3.7 secunde și pentru a atinge o viteză maximă ajunge la 316 km/h, în joc mai intră o tracțiune spate și o cutie de viteze 7 trepte AMG SPEEDSHIFT DCT.

În construcţia acoperişului soft pliabil este folosită o combinaţie de magneziu, oţel şi aluminiu. Un mecanism special îl instalează deasupra maşinii şi îl scoate timp de 11 secunde, până la o viteză de 50 de km/h.

Noul BMW i8 Roadster este un plug-in hybrid care combină un motor pe benzină de doar 1.5 litri cu un electromotor, pentru a produce în total 374 CP și peste 320 de Nm. Decapotabila are nevoie de 4.6 secunde pentru a atinge 100 de km/h. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

În regim de funcţionare cu motor pe benzină cutia de viteze este una automată cu şase trepte, iar cu motor electric – cu două trepte. Puterea motorului electric este transferată către roţile faţă, iar cea a motorului termic către roţile spate, rezultând un sistem de tracţiune integrală specific propulsie hibrid, care este controlat inteligentă.

Acoperişul de tip soft-top de pe noul i8 Roadster se retrage complet în partea din spate. Un mecanism unic permite ca soft topul să fie pliat într-un pachet compact şi să fie depozitat într-o poziţie perpendiculară, creând în jur de 100 de litri de spaţiu suplimentar de stocare în spatele scaunelor. Acoperişul acționat electric se deschide şi se închide foarte silenţios în 15 secunde, proces care poate fi iniţiat în timpul călătoriei cu o viteză de până la 50 km/h.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.


Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...