in ,

(video) Drag race The Grand Tour: Rimac Concept One vs Honda NSX vs Lamborghini Aventador S

Noul sezon al emisiunii The Grand Tour a început cu un comparativ interesant între trei maşini cu sistem de propulsie complet diferite. Este vorba despre un supercar cu motoare electrice, unul cu o unitate de propulsie hibridă şi un al treilea cu un imens V12 natural aspirat.

Cei trei prezentatori Richard Hammond, Jeremy Clarkson și James May au decis să încerce performanţele automobilelor şi au organizat o cursă pe linie dreaptă şi pe o distanţă tradiţională de 402 metri, undeva pe un aerodrom din Elveţia.

Toate cele trei maşini au reuşit să dezvolte viteze de peste 250 de km/h. Cea câştigătoare l-a uimit foarte mult pe Jeremy Clarkson, acesta menţionând că nu a văzut una mai rapidă de când se ştie.

Amintim că un Rimac Concept One este un supercar electric de serie care produce în total 1.224 de CP şi 1.600 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 2.5 secunde, iar 0-200 de km/h în doar şase secunde. Viteza maximă este limitată la 355 de km/h.

Anume cu această maşină Richard Hammond a suferit un accident în timpul filmărilor.

Un Honda NSX este dotat cu aşa-zisul sistem Sport Hybrid SH-AWD. Din componenţa acestuia face parte un motor V6 twin-turbo 3.5 litri, trei motoare electrice, o transmisie automată cu nouă trepte şi două ambreiaje. Puterea total generată este egală cu 581 CP şi 646 Nm de cuplu. Modelul accelerează până la 100 de km/h timp de 3.2 secunde, iar viteza maximă ajunge la 309 km/h.

Iar noul Lamborghini Aventador S are un propulsor V12 natural aspirat, de 6.5 litri volum, care produce 740 de cai putere şi 690 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 2.9 secunde, iar viteza maximă este limitată la 350 de km/h.

Vezi şi: Emisiunea lui Clarkson, May și Hammond poate fi văzută oficial și în Moldova

Iti place articolul?