in ,

(video) Drag race: Mercedes-AMG E 63 S Estate vs Porsche Panamera Turbo Sport Turismo

Jurnaliștii portalului britanic Auto Express au decis să afle care este cel mai rapid break din lume care nu foloseşte tehnologii de propulsie hibride. Pentru aceasta a fost organizată o cursă între un Mercedes-AMG E 63 S Estate şi un Porsche Panamera Turbo Sport Turismo, pe o distanță tradițională de 402 și 804 metri.

Vezi şi: (video) Un Mercedes-AMG E63 S Estate a fost accelerat până la 200 km/h fără să-i fie atins volanul

Amintim că un Mercedes-AMG E 63 S Estate este echipat cu un motor V8 biturbo care generează 612 CP și 850 Nm. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automată cu nouă trepte AMG SPEEDSHIFT MCT și un sistem de tracțiune integrală.

Automobilul accelerează până la 100 km/h în 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă este de 250 km/h (300 km/h cu pachetul AMG Driver).

Vezi şi: (video) Cel mai neobişnuit comparativ de la sfârşitul lui 2017: Dacia Logan MCV vs Mercedes-AMG E 63 S Estate

Sub capota modelului Porsche Panamera Sport Turismo Turbo este instalat un V8 de 4.0 litri a cărui putere este de 550 CP și 770 Nm. Cutia de viteze este una robotizată PDK cu opt trepte și mai are un sistem de tracțiune integrală.

De la 0 până la 100 km/h accelerează în 3.8 secunde, iar viteza maximă este de 304 km/h.

Vezi şi: (video) Test Drive: Porsche Panamera Sport Turismo Turbo – Premieră

Conform rezultatelor, Mercedes-AMG E 63 S Estate a cedat în fața modelului Porsche doar la capitolul acceleraţie 0-160 de km/h, însă în cele din urmă a învins.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

buton subscribe

Porsche Panamera Turbo Sport Turismo 0