in , ,

(video) Drag race: Mercedes X-Class vs VW Amarok vs Toyota Hilux vs Ford Ranger vs Mitsubishi L200

O nouă “liniuţă”, dar cu totul diferită! Cinci dintre cele mai bune pick-up-uri uşoare de pe piaţă au fost aliniate pentru a se întrece pe o distanţă de 402 metri, inclusiv pentru a se vedea care este mai bun la acceleraţie din mers (de la 80 de km/h) şi care frânează cel mai bine (de la 112.6 km/h).

În premieră într-o astfel de competiţie participă noul Mercedes-Benz X-Class, însă dintre toţi VW Amarok este cel mai puternic, având un V6 de 3.0 litri sub capotă. Există deci vreo şansă ca să fim martorii unei surprize?

  • În cursă au participat:

Mercedes-Benz X 250d 4MATIC Automatic şi păcat că nu varianta de top cu motor V6. Totuşi, aceasta este dotată cu un motor turbo diesel cu patru cilindri în linie şi cu un volum de 2.3 litri, care produce 190 de CP şi 450 Nm de cuplu. Timpul necesar pentru a atinge 100 de km/h este declarat din uzină ca fiind de 11.8 secunde. Viteza maximă este limitată la 175 de km/h.

Cutia de viteze este una automată cu şapte trepte, iar sistemul de tracţiune este unul integral. Pe toate roţile are discuri de frână ventilate. Greutatea îi este de 2.259 de kg.

drag race pick up 0

Exemplarul Ford Ranger din imagini vine cu un motor turbo diesel de 2.2 litri şi cu patru cilindri în linie, care produce 160 de CP şi 385 Nm de cuplu. Timpul necesar pentru a atinge 100 de km/h este declarat din uzină ca fiind de 12.6 secunde. Viteza maximă este limitată la 175 de km/h.

Cutia de viteze este una automată cu şase trepte, iar sistemul de tracţiune este unul integral. Doar pe roţile din faţă are frâne cu discuri ventilate, în timp ce pe puntea din spate se regăsesc frâne cu tamburi. Greutatea îi este de 2.065 de kg.

drag race pick up 1

Mitsubishi L200, model pre-facelift, are instalat sub capotă un turbo diesel cu patru cilindri în linie şi un volum de 2.4 litri. Unitatea produce 181 de CP şi 430 Nm de cuplu. Timpul necesar pentru a atinge 100 de km/h este declarat din uzină ca fiind de 11.8 secunde. Viteza maximă este limitată la 177 de km/h.

Cutia de viteze este una automată cu doar cinci trepte, iar sistemul de tracţiune este unul integral. La fel ca şi Ranger, doar pe roţile din faţă are frâne cu discuri ventilate, în timp ce pe puntea din spate se regăsesc frâne cu tamburi. Greutatea îi este de 1.860 de kg.

drag race pick up 2

VW Amarok face legea aici, fiind cel mai puternic dintre toate. Are un V6 TDI de 3.0 litri, care generează 258 CP sau 272 de CP pe o perioadă scurtă de timp datorită unei funcţii de overboost. Cuplul maxim se ridică la tocmai 580 de Nm, fiind disponibil tot de la 1.400 de rpm.

Timpul necesar pentru a atinge 100 de km/h este declarat din uzină ca fiind între 7.3 şi 7.6 secunde în dependenţă de versiunea maşinii. Viteza maximă este limitată la 199-207 km/h.

Modelul mai are standard o cutie de viteze automată cu opt trepte, dar şi un sistem de tracţiune integrală permanentă 4MOTION. Greutatea nu depăşeşte 2.145 de kg, iar pe toate roţile există discuri de frână ventilate.

drag race pick up 3

Într-un final, Toyota Hilux, în acest caz, are un motor turbo diesel cu patru cilindri în linie şi un volum de 2.4 litri, care generează 150 de CP şi 400 Nm de cuplu. Timpul necesar pentru a atinge 100 de km/h este declarat din uzină ca fiind de 12.8 secunde. Viteza maximă este limitată la doar 170 de km/h.

Cutia de viteze este una automată cu şase trepte, iar sistemul de tracţiune este unul integral. La fel ca şi alte modele din cele cinci, doar pe roţile din faţă are frâne cu discuri ventilate, în timp ce pe puntea din spate se regăsesc frâne cu tamburi. Greutatea îi este de 1.890 de kg.

drag race pick up 4

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

buton subscribe