in , ,

(video) Drag race: Noul Hyundai i30 N vs VW Golf GTI. Nemţii s-au apucat deja de lucru?

Australienii de la CarAdvice au organizat printre primii o întrecere dintre noul Hyundai i30 N (250 CP) şi rivalul său direct VW Golf GTI (230 CP) pe o pistă profesionistă de drag racing. Ambele automobile participante sunt dotate cu motoare turbo de 2.0 litri şi cu transmisii manuale.

În total au fost efectuate trei încercări: cu un sistem launch control activat, fără acesta şi cu aproape toţi asistenţii dezactivaţi, inclusiv sistemul Electronic Stability Control. În fiecare a câştigat hatchback-ul sud-coreean.

Într-un context, mai este interesant de menţionat că noul Hyundai i30 N se bucură de o popularitate uriaşă în Europa şi mai ales în ţara care îl produce pe rivalul său.

Potrivit presei occidentale, în primul trimestru al acestui an au fost făcute la uzina din Cehia 3.082 de exemplare în loc de 1.360 planificate. Puţin peste jumătate din ele au ajuns anume la clienţi din Germania.

Vezi şi: Ştiai asta? În câte ore s-au vândut cele 100 de exemplare Hyundai i30 N First Edition

hyundai i30 n
FOTO: caradvice.com.au

În statul german preţul de start pentru un Hyundai i30 N de bază porneşte de la 29.700 de euro, iar pachetul Performance (275 CP, diferenţial blocabil electronic, discuri de frână mai mari, jante de 19 inci, anvelope Pirelli P Zero, etc) ridică preţul la cel puţin 32.200 de euro. Deocamdată modelul dezvoltat de un fost şef BMW M este oferit doar cu o cutie de viteze manuală.

De cealaltă parte, un VW Golf GTI cu trei uşi (standard are 230 CP sau 245 CP cu pachet Performance) şi cu o transmisie manuală costă minim 30.425 de euro. Modelul cu cinci portiere costă cu 900 de euro mai mult.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

buton subscribe