in , ,

(video) Drag race: Renault Twizy vs Mercedes-AMG GT R, însă maşina sport porneşte în marşarier

O întrecere neobişnuită a fost organizată de jurnaliştii de la Top Gear, aliniind la start un Renault Twizy şi un Mercedes-AMG GT R. Evident, coupeul german îl poate “zdrobi” pe micuţul francez din prima secundă, însă prin această cursă s-a dorit să se afle altceva.

Va reuşi electromobilul să întreacă maşina sport într-o distanţă de 402 metri, în condiţiile în care aceasta din urmă se deplasează în marşarier? De menţionat că viteza la care poate ajunge AMG GT R rulând cu spatele este de peste 60 de km/h.

Vezi şi: Electromobilul compact Renault Twizy poate fi cumpărat oficial şi în Moldova! Iată cât costă

Renault Twizy este unul dintre cele mai compacte vehicule electrice din lume. Cel folosit în această cursă neobişnuită are un motor cu inducţie electrică, care generează 17 CP şi 57 Nm. Viteza maximă pe care o poate dezvolta este de ±80 de km/h.

Mercedes-AMG GT R este o maşină cu tracțiune spate şi care este propulsată de un motor V8 de 4.0 litri cu două turbo compresoare, care produce 585 CP şi 700 Nm, cuplat la o cutie de viteze robotizată cu șapte trepte şi două ambreiaje. Accelerează de la 0 la 100 de km/h timp de 3.6 secunde, iar viteza maximă este egală cu 318 km/h.

Vezi şi: (video) Puterea propulsiei. Cum un Audi RS3 electric a întrecut cu spatele un Porsche 911 GT2 RS

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

buton subscribe