in , ,

(video) “E timpul să punem capăt abuzurilor!” Şeful poliţiei din Moldova publică imagini cu urmărirea unui şofer care a lovit un angajat MAI

Un angajat MAI, parte a unui echipaj INSP, a fost la un pas să ajungă sub roţile unui automobil condus de un şofer în stare de ebrietate. S-a întâmplat în această noapte în satul Pogăneşti din raionul Hînceşti, iar detalii şi imagini din cadrul urmăririi le-a făcut publice însuşi şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Sergiu Paiu.

“Stimați cetățeni, e timpul să punem capăt abuzurilor asupra polițiștilor!

Din păcate, constat că omul legii se confruntă, zilnic, în activitatea sa, deloc ușoară, cu acte de nesubordonare din partea cetățeanului, inclusiv ultragiere (insultarea) cu aplicarea violenței în adresa sa, fapt ce prezintă un obstacol în menținerea ordinii de drept și asigurarea siguranței publice și rutiere.

În această noapte, în raionul Hîncești, satul Poganesti, un polițist a fost doborât la pământ de către un șofer somat să stopeze automobilul. Dorind să fugă de la fața locului, șoferul a început să se deplaseze cu spatele, iar polițistul a reușit să deschidă portiera din față a automobilului. Șoferul a accelerat, l-a acroșat pe omul legii, după care l-a proiectat într-un pilon. Ulterior conducătorul auto a fost reținut. Acesta se afla în stare de ebrietate alcoolică.

Totodată, mulți dintre voi mă întrebă ce s-a întâmplat acum trei zile în centrul capitalei, lângă Piața Centrală, la o intervenție a oamenilor legii. Nimic altceva decât din nou ultragierea și nesupunerea față de cerințele legale ale polițiștilor. În acea zi, forțele de ordine au fost solicitate de către un cetățean care susține că a fost bătut și deposedat de telefonul mobil și bani. La fața locului, polițiștii au depistat persoanele recunoscute de către păgubaș.

În timp ce oamenii legii încercau să își exercite obligațiile de serviciu, persoanele date, care erau sub influența alcoolului, au devenit agresive, se opuneau cu vehemență și au ultragiat polițiștii. Mai mult, unul dintre prietenii bănuitului, fiind în stare avansată de ebrietate, s-a pus în fața uneia dintre mașinile care au venit la intervenție și se dădea în spectacol, împiedicând buna desfășurare a acțiunii oamenilor legii. Acest fapt se vede și în imaginile video devenite deja virale pe rețelele de socializare. Persoanele suspecte au fost reținute și escortate la inspectorat pentru documentare.

Țin să menționez că în anul 2020, până la ziua de astăzi, au fost ultragiați peste 300 de polițiști”, este mesajul lui Sergiu Paiu ataşat acestui filmuleţ.

Vezi şi: