in ,

(video) EarthCruiser Explorer XPR440 – casa pe roţi care te poate duce până la capătul lumii

Zeci de ani de experiență, de căutare neîncetată a performanțelor de nivel superior și testare orientată practic pe mii de kilometri – atât în Australia, cât și peste tot în lume. Timp de 65 de ani, compania EarthCruiser Australia a creat corpuri speciale pentru autovehicule cu tracțiune integrală. Este aspirația lor de a face cele mai bune vehicule de expediție din lume şi pentru a-i reuşi acest lucru are nevoie de vehiculul de bază corect.

EarthCruiser Explorer XPR440 Unimog 0

Cu șasiul său făcut pentru off-road, cu variantele multiple de echipamente și, mai presus de toate, dimensiunile compacte care îi permit să fie încărcat cu uşurinţă în containere pentru a fi transportat pe cale maritimă, Unimog a impresionat cu adevărat experții australieni. De la această descoperire, modelul EarthCruiser a fost construit literalmente pe baza lui Unimog. Camionul special îndeplinește toate așteptările lor, aducându-i pe cei care îl folosesc în cele mai îndepărtate locuri și oferind exploratorilor curioși o casă confortabilă pentru excursii lungi.

Combinația modelului Unimog U 430 cu o caroserie dezvoltată special pentru a putea asigura deplasarea prin off-road are ca rezultat un vehicul de turism încrezător cu un turbo diesel de 7.7 litri (300 CP/1.200 Nm) sub capotă și care este pregătit pentru orice tip de aventură.

Întregul „costum” practic pe care îl are face posibilă deplasarea chiar până la capătul lumii. Și toate într-un mod sigur, aventuros și confortabil, care în prezent nu cunoaște o concurență.

Vezi şi: (foto) Acum e de serie. Noul Volkswagen Crafter Grand California

Vezi şi: (foto) Ampartament de lux pe roţi. În noul Morelo Luxusliner Palace îţi poţi lua în călătorii şi maşina

În mod standard, camperul este echipat cu rezervoare încălzite, două baterii din litiu (2 x 24V 200 A), baterii solare, pompe și sistem de alimentare cu apă. Rezervoarele sunt montate pe cadrul șasiului și pot stoca până la 860 de litri de apă și 800 de litri de combustibil – împreună fac ca acestea să poată fi utilizate într-un interval de până la 3.500 km.

Două frigidere-congelatoare cu un volum total de 212 și 68 de litri, trolii electrice de 24 volți pentru tractarea greutăţilor de până la 9 tone în față și spate, o mașină de spălat de 2.5 kg, aer condiționat, cuptor cu microunde de 700W, un grătar în aer liber care funcţionează de la un sistem electric cu o tensiune 240 de volți, un ferăstrău cu lanț și un topor pentru evenimente neprevăzute, toate completează echipamentul special de la bord.

EarthCruiser Explorer XPR440 Unimog 13

EarthCruiser Explorer promite expediții de neuitat și este la fel de pregătit pentru familiile aventuroase, așa cum este pentru echipele profesionale de cercetare. Un pat pentru două persoane și alte două șezlonguri unice fac visele de a dormi aproape de natură o realitate.

În timp ce este condus, pe lângă şofer, în habitaclu pot fi găzduite alte cinci persoane. Oricine dorește să adauge o aventură suplimentară la expedițiile lor poate, de asemenea, să transporte o motocicletă în partea posterioară a casei pe roţi.

În plus față de sistemul de telematică standard care include urmărirea locaţiei prin satelit, cinci camere externe instalate pot înregistra până la 45 de zile de imagini video live din expediţie și pot permite difuzarea lor în direct pentru a fi văzute de toată lumea.

EarthCruiser Explorer XPR440 Unimog 16

Echipamentul lui EarthCruiser Explorer XPR440 poate fi extins pentru a se potrivi planurilor de călătorie: dacă este nevoie de pregătit autovehiculul pentru temperaturi scăzute de până la -40°C sau pentru căldura extremă a deșertului și a tropicelor, opțiunile de rezistență la intemperii pot fi optimizate pentru a se potrivi cerințelor clienţilor.

Poate fi selectată o gamă largă de caracteristici suplimentare, printre care: anvelopele run-flat, un sistem de reglare a presiunii în anvelope și un sistem hidraulic de ridicare cu 4 puncte pentru schimbarea anvelopelor sau a roților, etc. Cu un număr de 140 de funcții la bordul vehiculului specializat, controlul sistemului este gestionat convenabil prin intermediul unui iPad din habitaclu.

EarthCruiser Explorer XPR440 Unimog 3

Un EarthCruiser Explorer XPR440 are o lungime de 4.4 metri, însă cei care caută o variantă și mai compactă, ar trebui să se uite la varianta de corp XPR380 care măsoară doar 3.8 metri. De asemenea, utilizatorii pot alege una din cele două opţiuni de ampatament: lung de 3.6 metri sau scurt de 3.150 de metri.

Unimog U 430 mai este echipat cu un sistem foarte util numit VarioPilot: acesta oferă posibilitatea de a deplasa volanul și pedalele din stânga spre dreapta în mai puțin de 30 de secunde – asigurând astfel o siguranță maximă, vizibilitate și control, indiferent de locaţia spre care are loc călătoria.

Are de asemenea un raport de transmisie corespunzător cu rază mică de acțiune pentru off-road, precum și cu arcuri elicoidale și frâne cu disc, ambele standard pe toate cele patru roți. Camionul este disponibil cu o transmisie manuală sau automată. Datorită sistemului de tracțiune integrală, a diferențialelor care pot fi blocate și a punţilor de tip portal, precum și a consolelor scurte, deplasarea se poate efectua şi pe cele mai proaste drumuri. Dar nu se oprește doar la acestea, deoarece caracteristicile pot fi îmbunătățite și mai mult la cerere.

Casa pe roţi compactă poate fi transportată pur și simplu într-un container pe care maritimă, pentru a ajunge la o destinație aleasă în care să-și pună la încercare caracteristicile sale speciale. Să înceapă călătoria!

EarthCruiser Explorer XPR440 Unimog 1

Preţul de start pentru un EarthCruiser Explorer XPR440 porneşte de la 420.000 de dolari americani, în timp ce o maşină bine dotată cum este cea din imagini poate ajunge să coste 523.500 de dolari.

Vezi şi: (video) Un pick-up Ford a fost transformat într-o casă pe roți care costă 1.5 milioane de dolari

buton subscribe

GALERIE FOTO: