in , ,

(video) Echipa Red Bull Racing a prezentat noul monopost RB14 într-un camuflaj

(update) Astfel va arăta monopostul fără camuflaj!

red bull rb14

Echipa de Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing a prezentat monopostul pregătit pentru noul sezon competiţional – RB14. Automobilul a primit o livrea făcută în stilul unui camuflaj, culorile principale fiind negru-albastru. Inscripţiile vor ieşi în evidenţă prin culorile lor albe.

Apropo, designul final va fi prezentat peste o săptămână în cadrul primelor teste de pe circuitul din Catalunya, Spania. Acesta ar putea să se deosebească şi să se revină la combinaţia de culori aprinse care erau pe RB13.

Red Bull Racing RB14 2018 monopost 3

Comparativ cu acelaşi monopost folosit anul trecut, noul are un sistem de protecţie al capului pasagerilor – Halo. De asemenea, RB14 nu mai are acea aripă de rechin în spate şi aripi sub forma literei T.

Motoarele vor fi livrate de Renault, dar sub brandul TAG Heuer. Acestea sunt nişte V6 turbo de 1.6 litri, limitate să se rotească doar până la 15.000 de rpm şi să livreze toată puterea pe puntea din spate. Cutia de viteze are opt trepte.

specificatii aston martin rb14 monopost

Red Bull Racing RB14 2018 monopost 4

Red Bull Racing RB14 2018 monopost 5

Primul pilot care va încerca noul RB14 va fi Daniel Ricciardo. Acesta va conduce monopostul pe circuitul Silverstone în cadrul a două zile permise pe an înainte de teste. Parcursul nu trebuie să fie mai mare de 100 de kilometri.


Zis şi făcut, Daniel Ricciardo a fost deja pe circuitul Silverstone, a prezentat noul echipament în care vor fi îmbrăcaţi piloţii Red Bull, dar şi un exemplar al maşinilor DB11 oferite de partenerul Aston Martin, într-o livrea identică şi posibil temporară cu cea a monopostului.

În noul sezon de Formula 1, care va începe la 25 martie în Australia, coechipier îi va fi cel mai tânăr pilot Max Vestappen.

Vezi şi: Calendarul Formula 1 pentru 2018: Două Mari Premii cu dată modificată, două noi şi unul exclus

Red Bull Racing RB14 2018 monopost 0 Red Bull Racing RB14 2018 monopost 2 Red Bull Racing RB14 2018 monopost 1