in , ,

(video) Elon Musk a recunoscut că Tesla a fost la un pas de moarte

Elon Musk a dezvăluit că Tesla, compania producătoare de maşini electrice pe care a fondat-o, a fost la mai puțin de 10 săptămâni de faliment, în timpul producției sedanului Model 3. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui documentar Axios, difuzat de postul HBO.

Musk a confirmat astfel, în sfârșit, bănuielile investitorilor și ale jurnaliștilor americani, care au scris toată vara că Tesla are probleme grave. De asemenea, s-a aflat că acesta locuieşte în ultima vreme chiar în uzina din Fremont, California, dedicând timp maxim şi chiar weekend-urile pentru a rezolva problemele de producţie.

Vezi şi: Analiză Blooomberg: Iată câţi bani „arde” Tesla, în medie, la fiecare 60 de minute

Când a fost intervievat, Musk a spus că “compania a sângerat bani ca nebuna și dacă nu ar fi rezolvat această problemă într-o perioadă foarte scurtă de timp, ar fi dat faliment”, adăugând că “rămăsese doar câteva săptămâni până la epuizarea completă a tuturor fondurilor”.

La începutul lunii aprilie, ziarul The Economist a dezvăluit că Tesla nu doar cheltuia bani într-un ritm alert, ci a cerut mai multe investiţii pentru dezvoltarea ulterioară. De asemenea, trebuie să acopere un împrumut de 1.2 miliarde de dolari până la începutul anului 2019.

După ce Tesla a lansat Model 3 la jumătatea anului 2017, a trecut printr-un an dificil din cauză că iniţial nu a putut atinge o limită de producţie de 5.000 de maşini pe săptămână aşa cum s-a planificat. Între timp au mai existat blocaje de producție, iar până în iunie 2018, un număr de până la 63.000 de oameni și-au anulat comenzile pentru cea mai accesibilă Tesla. Tot în acest an, în termen de o săptămână, Tesla a anunțat o măsură de reducere a costurilor, reducând forța de muncă cu 9% (4.000 de locuri de muncă).

Vezi neapărat: GENEVA 2018: Întâlnire surpriză cu Tesla Model 3 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cu toate acestea, producţia de maşini Model 3 a început să crească, un prim record fiind atins în august 2018, cu 17.800 de exemplare făcute şi vândute. Ulterior cifra a fost bătută de rezultatele pentru luna septembrie – aproximativ 22.500 de maşini. Rapoartele estimează că Tesla a vândut în octombrie 17.750 de exemplare, iar de la începutul anului şi până în prezent ar fi făcut circa 80.000 de exemplare, ceea ce este mai mult decât dublu comparativ cu vânzările de BMW Seria 3 F30 în aceeaşi perioadă de timp în SUA.

Luna trecută, Tesla a dezvăluit că a făcut un profit pentru prima dată în ultimii doi ani, cu rezerve de numerar în creștere de până la 731 milioane de dolari SUA. În ciuda perspectivelor pozitive, compania este parte a unei campanii de publicitate negativă. Elon Musk și Tesla au fost amendați cu câte 20 de milioane de dolari în urma retragerii unei declarații privind asigurarea finanțării private, ceea ce ar duce la privatizarea companiei.

Vizionarul neobosit și-a părăsit postul de președinte (în locul său fiind aleasă Robyn Denholm), dar va continua să mai servească o vreme drept CEO al Tesla Motors. În presa americană au mai apărut informaţii precum că producătorul de maşini electrice este în prezent sub lupa FBI în ceea ce priveşte obiectivelor sale de producție.

Vezi şi: (video) „Tesla va falimenta până în anul 2019 pentru că nu are un sos secret!” Iată cine a spus asta

Iti place articolul?