in , ,

LoveLove

(video) Este o premieră în lume! Tehnologia Volvo care permite respiraţia unui aer curat în interiorul maşinilor

Volvo Cars a introdus în premieră în lume o tehnologie de evaluare a calităţii aerului în mașinile sale, permițând proprietarilor să respire unul mai curat și mai sănătos în interiorul acestora, dar și să-l curețe pe cel din cabină înaintea călătoriilor.

Noua tehnologie Advanced Air Cleaner a companiei vine cu un senzor care măsoară nivelurile de particule PM2.5 în interiorul cabinei, creând o caracteristică care nu este disponibilă în nicio altă mașină aflată în prezent pe piață.

În China, unde măsurătorile PM2.5 și serviciile de informații conexe sunt bine stabilite, șoferii Volvo pot compara, de asemenea, calitatea aerului din interiorul cabinei cu cea din afara mașinii.

Indicând cantitatea de particule fine din aer, PM2.5 este o măsură utilizată pe scară largă pentru calitatea aerului. La nivel global, multe zone urbane suferă de valori PM2.5 care depășesc nivelurile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, subliniind necesitatea de a reduce la minimum impactul acestora.

Disponibil pe toate modelele Volvo din seriile 90 și 60, bazate pe platforma SPA, din această primăvară, Advanced Air Cleaner curăță particulele fine din cabină. Datorită unui filtru sintetic pe bază de fibre și ionizării, până la 95% din toate particulele PM2.5 sunt ținute în afara cabinei.

Acest lucru optimizează calitatea aerului în interiorul mașinii, limitând efectele adverse asupra sănătății care sunt asociate cu poluarea aerului și particulele fine. Un aer mai curat în interiorul masinii, de asemenea, ajută la avansarea în conducere în condiții de siguranță, asta pentru că un aer sănătos și proaspăt poate ajuta la creșterea concentrației șoferului.

Conducătorii auto ai modelelor Volvo relevante pot utiliza, de asemenea, aplicația pentru smartphone Volvo On Call (acolo unde este disponibilă) pentru a programa cu ușurință o curățare suplimentară a aerului din cabină înainte de călătorii. Aplicația le spune apoi șoferilor despre nivelurile PM2.5 reale din interiorul cabinei după curățare.

“Cu tehnologia noastră Advanced Air Cleaner, puteți fi siguri că aerul pe care îl respirați în interiorul unui automobil Volvo este mai curat și mai sănătos. Noi credem că aerul curat este bun pentru dvs, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere al siguranței, și vom continua să avansăm în acest domeniu”, a declarat Anders Löfvendahl, expert tehnic senior în ceea ce privește calitatea aerului în cabină la Volvo Cars.

Pe lângă această tehnologie, Volvo Cars lucrează, de asemenea, la crearea unui mediu sănătos în interiorul mașinilor sale în alte moduri. Inginerii săi se concentrează de mult timp pe eliminarea emisiilor provenite de la substanțele organice din mașină și reducerea la minimum a cantității de materiale care cauzează alergii.

Volvo Cars are cerințe stricte de aprovizionare pentru furnizori, pentru a reduce la minimum generarea și emisia de mirosuri din piesele și materialele utilizate în interiorul cabinei. Compania colaborează îndeaproape cu o varietate de universități și alte institute la proiecte legate de utilizarea materialelor, precum și la dezvoltarea și implementarea unor standarde de alergie din ce în ce mai stricte pentru interioarele sale.

O echipă specială de evaluatori ai mirosurilor, cunoscută pe plan intern sub numele de “The Noses”, testează componentele în mod individual, precum și la un nivel complet al mașinii pentru emisiile de mirosuri. În ciuda progreselor tehnologice, această echipă rămâne de neratat pentru procesul de control al mirosurilor, deoarece nasul uman este mult mai sensibil decât orice alt instrument analitic.

Vezi şi:

Iti place articolul?