in , ,

(video) Este o tehnologie interesantă. Tesla ne arată cum funcţionează autopilotul său

Compania Tesla Motors a lansat pe Internet un videoclip scurt în care ne arată cum funcţionează sistemul său autopilot care este instalat pe automobilele sale Model S şi Model X.

În imagini nu avem doar ocazia să vedem că maşina se deplasează fără intervenţia şoferului, ci şi ce “vede” în trafic şi în mediul înconjurător.

https://youtu.be/PUw_DMaQ264

Creatorii videoclipului au montat la un loc imagini transmise de pe patru camere. Trei dintre ele arată ce “vede” autopilotul în faţă, dar şi în părţile laterale ale automobilului. Ultima a fost instalată în habitaclu şi ne demonstrează ce vede şoferul sau pasagerul.

Automobilele care se mişcă pe contrasens sau pietonii sunt marcaţi cu o culoare verde de către autopilot, toate obiectele statice (inclusiv şi maşinile care nu se mişcă) au un contur de culoare albastră.

Vezi şi: (video) S-a demonstrat cât de periculoase pot fi portierele care se deschid vertical de pe Tesla Model X

tesla-autopilot-seen

În acelaşi timp, semnele de circulaţie sunt recunoscute de autopilot prin culorile lor violete. De asemenea, sistemul este atât de inteligent încât poate vedea până unde se extinde carosabilul în lăţime, dar şi poate delimita corect marcajele rutiere.

Maşinile Tesla în regim autonom de condus reduc viteza când se apropie de un pieton. Ajuns la destinaţie, autopilotul singur găseşte un loc de parcare şi poziţionează maşina acolo.

Iată şi versiunea completă a videoclipului:

Vezi şi: (video) Proprietarul unui Tesla Model S a sărit peste un Mercedes E-Class şi a ajuns în vitrina unui showroom

Iti place articolul?