in , ,

(video) Euro NCAP a numit trei cele mai sigure maşini ale anului

Organizaţia europeană Euro NCAP a încheiat sezonul de testări din acest an şi drept concluzie a selectat trei cele mai bune modele la capitolul siguranţă. Printre acestea se numără două modele cu unităţi de propulsie hibride – Toyota Prius şi Hyundai Ioniq, alături de noul crossover Volkswagen Tiguan.

În total în acest an Euro NCAP a testat 18 autoturisme noi şi patru modele care fac parte din categoria ATV-urilor grele.

În 2016 toate testele au fost efectuate după o serie de reguli noi, potrivit cărora în raportul final au fost incluse rezultatele arătate de sistemele de frânare automată în faţa pietonilor.

Mai mult, Euro NCAP a introdus în acest an un rating dublu. Producătorii auto puteau oferi la teste două modele – în versiune de bază şi una dotată cu toată lista de sisteme de siguranţă.

La categoria “Maşină mare de familie” a câştigat Toyota Prius de generaţie nouă. Specialiştii Euro NCAP au menţionat că modelul are deja printre dotările de bază pachetul “Toyota Safety Sense”, care include sistem de preîntâmpinare a coliziunilor frontale cu posibilitatea detectării pietonilor.

Vezi mai multe: (video) EuroNCAP: Toyota Prius a trecut de primul test al sistemului AEB la detectarea pietonilor

Primul loc în categoria “Maşină mică de familie” l-a câştigat Hyundai Ioniq. Euro NCAP a testat doar versiunea hibridă a modelului, însă a declarat că rezultatele excelente i se atribuie şi versiunii complet electrice Ioniq.

Vezi mai multe: (video) Euro NCAP: Crash teste cu Audi Q2, Ford Edge, Hyundai Ioniq, SsangYong Tivoli şi Suzuki Ignis

Într-un final, titlul de “cel mai sigur crossover compact” l-a cucerit noua generaţie Volkswagen Tiguan.

Vezi mai multe: (video) Euro NCAP: Crash-teste cu noile modele Alfa Romeo Giulia, VW Tiguan şi Seat Ateca