in ,

(video) Evoluţia modelului Nissan Skyline, din 1957 şi până în prezent, în mai puţin de 3 minute

Nissan Skyline, denumirea căruia înseamnă “orizont” este un automobil care a apărut pentru prima dată în Japonia în anul 1957 şi l-a construit iniţial compania Prince Motor. Mai târziu, în anul 1966 concernul Nissan Motors a achiziţionat Prince Motor şi astfel a atribuit denumirea pentru maşinile sale.

De atunci şi până în prezent au fost lansate 13 generaţii ale modelului, care în timp a fost produs în două caroserii: sedan şi coupe. Modelele sedan au ajuns astăzi să fie reprezentate de versiunea V37 numită Infiniti Q50, automobil care se vinde în America de Nord, Rusia, Coreea de Sud, Taiwan şi în alte câteva ţări.

În acelaşi timp, până în anul 2007 a existat coupeul Nissan Skyline GT-R, pe care producătorul a decis să îl transforme în sport car-ul Nissan GT-R, lăsând denumirea Skyline doar pentru sedanul Nissan care se vinde doar în Japonia şi este identic cu Infiniti Q50.

topgear.com

Într-un filmuleţ făcut de Donut Media ni se arată în mai puţin de trei minute evoluţia modelului Nissan Skyline în 60 de ani de istorie:

Vezi şi: (video) La mulţi ani, Range Rover. Vezi în 120 de secunde cum a evoluat modelul în 48 de ani

Iti place articolul?