in , , ,

(video) Evoluţia volanelor monoposturilor din Formula 1, din 1957 până în 2014, în mai puţin de 3 minute

Canalul Donut Media a pregătit un nou videoclip interesant, cu ocazia sfârşitului sezonului actual Formula 1, despre evoluţia volanelor monoposturilor din 1950 şi până în 2014.

În imagini putem explora acele volane care au fost rotite de piloţi faimoşi, printre care Stirling Moss, Graham Hill, James Hunt, Ayrton Senna, Michael Schumacher şi alţii.

Vezi şi: Lewis Hamilton a câştigat ultima cursă din sezonul actual Formula 1, însă Nico Rosberg marele titlu de campion mondial

În imagine Sebastian Vettel, sursă: espnf1.com
În imagine Sebastian Vettel, sursă: espnf1.com

În calitate de reper de start a fost ales un volan din 1957 gravat cu numele lui Moss. Acestea avea o carcasă din aluminiu şi acoperit pe margini cu lemn.

Până în anii 1980 piesa destinată conducerii maşinilor de curse era goală, fără niciun fel de butoane sau manete, iar la o formă asemănătoare cu cele pe care le putem vedea în prezent s-a ajuns în următorul deceniu.

Astăzi, un volan folosit în Formula 1 este un instrument foarte complicat cu un număr foarte mare de butoane. Fiecare dintre acestea reglează setările motorului şi a altor dispozitive, printre care şi un sistem de alimentare cu apă a pilotului.

Vezi şi: (video) Evoluţia căştilor folosite în autosport, din 1908 până în prezent, în mai puţin de 3 minute

Iti place articolul?