in ,

(video) Exclusiv: Caracteristicile maşinilor blindate ale Armatei Naţionale, văzute patrulând prin ţară şi în capitală

FOTO: army.md

În ultimele zile ale lunii martie din acest an, autorităţile au decis să implice şi Armata Naţională pentru ca militarii să patruleze locuri publice şi/sau să formeze posturi de control la intrarea în localităţile pentru care s-au declarat restricţii şi carantină.

Reprezentanţii forţelor armate au ajuns să fie subordonați poliţiei şi să ofere MAI-ului tot suportul necesar, iar pentru o demonstraţie a prezenţei au scos chiar în prima zi într-un regim de probă mai multe autovehicule blindate cu mitraliere pe acoperiş, fapt care a atras atenţia întregii societăţi. Însă, pentru că s-a format un val de speculaţii şi temeri, s-a decis demontarea armelor deja a doua zi.

Ministrul Apărării a declarat atunci că această măsură are scopul de a sensibiliza și responsabiliza cetățenii, de a spori gradul de securitate, precum și de a informa oamenii despre măsurile stabilite de autorități, prin difuzarea mesajelor audio cu privire la pericolele Coronavirusului.

FOTO: army.md

În contextul celor spuse, am fost curioşi să aflăm mai multe detalii despre aceste maşini, ce motoare au, cât consumă şi alte lucruri interesante, motiv pentru care am depus o solicitare de astfel de informaţii. Şi iată că după un timp de aşteptare am primit un răspuns.

În primul rând aflaţi că tehnica auto din dotarea Armatei Naţionale, care participă la misiuni de patrulare în prezent împreună cu poliţia de patrulare, este de tip HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle sau în traducere vehicul multifuncțional de mare mobilitate cu roţi). Modelele implicate sunt M 1025, M 1026 şi M 1043, fabricate în perioada anilor 1990-2009.

Tehnica menţionată a fost primită de Armata Naţională ca donaţie în perioada anilor 2013-2017 prin nişte programe de asistenţă tehnică externă, oferite de guvernul SUA. Parcul total se ridică la circa 100 de autovehicule!

FOTO: facebook.com

Potrivit informațiilor pe care le-am primit, vehiculele HMMWV sunt descrise ca fiind nişte automobile tactice de teren cu destinaţie multiplă şi capacitate de trecere ridicată. Pe acestea se mai pot instala sisteme/module de luptă de diferit calibru: de la 7.62 la 23 mm!

Sub capotă au mai multe tipuri de motoare, printre care: un Detroit Diesel V8 natural aspirat de 6.200 cm³ (190 CP/447 Nm), un Detroit Turbo Diesel V8 de 6.450 cm³ (217 CP/597 Nm) şi un V8 pe benzină marca Chevrolet de 5.737 cm³. Cutia de viteze este în orice caz una automată, în timp ce sistemul de tracţiune este evident 4×4!

Printre alte caracteristici enumerate se pot remarca: o lungime de 4.600 m; lăţime de 2.100 mm; înălţime de 1.800 mm; masă proprie – 2.676 kg; masă totală – 4.672 kg; capacitate de încărcare – două tone; o gardă la sol de 406 mm; o gradeabilitate de 60%;

Consumul mixt declarat poate varia între 18-24 l/100 km, deşi în realitate cifra poate fi foarte diferită. Viteza maximă de deplasare poate urca până la 120 de km/h. Dispun şi de un anumit nivel de blindaj uşor pentru a oferi un anumit echilibru de mobilitate şi protecţie.

O astfel de maşină mai poate fi echipată cu diferențiale Torsen cu frecare mărită, demultiplicatoare planetare, ventilare centralizată a tuturor agregatelor, suspensie independentă cu arcuri pe toate roţile, mecanisme de frânare ventilate şi cu disc pe toate roțile, servodirecţie asistată, anvelope radiale de dimensiunea de 12.5 R16.5. Printre altele poate fi dotat la comandă cu un cârlig de remorcare, un troliu, snorkel, bullbar, sistem de pompare a aerului în anvelope şi multe alte lucruri utile.

Mulţumim Ministerului Apărării pentru suportul oferit în pregătirea acestui material.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Iti place articolul?