in ,

(video) Exemplarul “milionar” Porsche 911 a fost făcut de Porsche Exclusive. Iată ce îl face deosebit

Exemplarul cu numărul 1.000.000 al modelului Porsche 911, care a ieşit astăzi de pe linia de producţie a uzinei din Zuffenhausen, este unic în lume.

Maşina a fost făcută de subdiviziunea Porsche Exclusive şi cel mai probabil aceasta este cea care a fost aratată sub cearşaf într-un clasament al celor mai exclusive maşini.

Vezi şi: (video) Porsche arată un Top 5 al celor mai exclusive maşini pe care le-a făcut

Modelul milionar este vopsit într-o culoare verde specială numită Irish Green şi are un decor deosebit al scaunelor de la interior, acestea fiind tapiţate manual cu piele şi materiale textile. Un asemenea exterior şi interior avea prima maşină Porsche 911 care i-a aparţinut lui Ferdinand Porsche.

Automobilul descris de pilotul Mark Webber este construit pe baza coupeului Carrera S, are nişte inscripţii aurite pe caroserie, jante de 20 de inci Fuchs, o emblemă cu numărul 1.000.000, inserţii din lemn natural pe volan şi planşa de bord, o iluminare cu o culoare verde a ceasurilor de bord şi o animaţie specială a calculatorului de bord care afişează numărul 1.000.000.

Această versiune specială este propulsată de un motor turbo care are 3.0 litri volum şi care produce 450 de CP, ceea ce este cu 30 CP mai mulţi decât are o Carrera S obişnuită. Transmisia este una manuală şi asigură o acceleraţie de la 0-100 de km/h în 4.1 secunde. Viteza maximă ajunge la 312 km/h.

Nu lipseşte şi un pachet Sport Chrono, mecanisme de frânare ventilate şi un sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament cu două terminaţii.

Vezi şi: (foto/video) Eveniment istoric. Porsche a produs un milion de exemplare 911