in , ,

(video) Experiment ADAC. Lista automobilelor care pot fi furate rapid fără cheie

În prezent, hoţii de automobile cu experienţă pot fura maşini fără mult praf şi zgomot, şi acest lucru se face mult mai uşor decât metodele care erau aplicate cu câţiva ani în urmă.

Experţii ADAC au aflat că automobilele care au un sistem de acces în habitaclu fără cheie sunt cele mai vulnerabile. Nemţii de la clubul auto au încercat să spargă 24 de automobile a 19 mărci diverse şi au constat că deschiderea acestora este floare la ureche.

Cum funcţionează metoda? Totul este pe cât se poate de simplu. În primul rând, răufăcătorii aşteaptă ca victima să iasă din automobil. Unul dintre ei se apropie de proprietarul maşinii, având un dispozitiv cu ajutorul căruia poate fi amplificat semnalul cheii care stă în buzunarul şoferului. Pentru acest lucru nu este necesar un contact fizic direct, destul este ca hoţul să se aşeze la o masă vecină dintr-o cafenea, de exemplu.

Apoi, alt complice, poate deschide fără probleme maşina şi poate porni motorul. Toată operaţiunea poate dura mai puţin de 10 minute şi totul datorită acelui dispozitiv special care amplifică semnalul cheii. Sistemul electronic al maşinii consideră că toate aceste acţiuni le face proprietarul şi evident nu îl poate împiedica.

Vezi şi: (video) Periculos. Ce rămâne dintr-un Fiat 500 atunci când se loveşte frontal cu un Audi Q7

Experţii ADAC mai avertizează că printr-un astfel de şiretlic, hoţii pot conduce maşina până când i se va termina combustibilul din rezervor. Iar dacă aceştia vor alimenta automobilul din nou, fără să oprească motorul, se pot deplasa şi mai mult.

Astfel, specialiştii îndeamnă producătorii de autovehicule să revizuiască tehnologia de acces fără cheie şi să inventeze metode de protecţie eficiente.

Cât priveşte lista de maşini pe care cei de la ADAC au putut să le spargă, aceasta este publicată mai jos. Evident, în listă sunt doar câteva maşini care au participat la experiment, însă cu siguranţă ar putea fi cu mult mai multe.

Audi A3 Ford EcoSport Renault Traffic Opel Ampera
Audi A4 Honda HR-V Mazda CX-5 SsangYong Tivoli XDi
Audi A6 Hyundai Santa Fe Mini Clubman Subaru Levorg
BMW 730d Kia Optima Mitsubishi Outlander Toyota RAV4
Citroen DS4 CrossBack Lexus RX450h Nissan Qashqai+2 Volkswagen Golf
Ford Galaxy Range Rover Evoque Nissan Leaf Volkswagen Touran

Citeşte şi: Chișinău: A intrat în magazin după produse, iar între timp hoții au încercat să-i spargă mașina

Sursa: auto.mail.ru