in , ,

(video) Experţii de la ADAC au imitat un accident în ambuteiaj

Mulţi şoferi consideră că deplasarea în ambuteiaje nu prezintă nicio ameninţare, iar cel mai periculos ce se poate întâmpla este o bară de protecţie zgâriată.

FOTO: newscientist.com
FOTO: newscientist.com

Însă, experţii de la clubul ADAC avertizează: dacă staţi la coada ambuteiajului, posibilitatea ca să se întâmple un accident rutier este foarte mare.

Motivul este unul foarte simplu: şoferii nu se aşteaptă la apariţia unui astfel de “obstacol” pe drum.

Consecinţe foarte grave pot fi dacă ultimul automobil din coloana de maşini care stă în ambuteiaj este lovit în plină viteză, din spate, de un camion. Un crash-test realizat de nemţi, care imită situaţia descrisă anterior, ne arată la ce pericol ne putem expune.

Vezi şi: (video) Periculos. Ce rămâne dintr-un Fiat 500 atunci când se loveşte frontal cu un Audi Q7

Potrivit statisticilor, în Germania, din cauza şoferilor care conduc camioane anual au loc cel mult 16 astfel de accidente cu final tragic.

Conform normelor europene, şoferii camioanelor care se deplasează cu o viteză mai mare de 50 de km/h trebuie să ţină o distanţă faţă de automobilul din faţă de cel puţin 50 de metri. Însă această regulă rar cine o respectă şi astfel deseori urmările sunt fatale, mai ales dacă şoferul este obosit sau neatent.

Vezi şi: (video) Trei lucruri pe care trebuie să le faci ca să ieși dintr-o mașină răsturnată

Experţii ADAC ne oferă câteva sfaturi, fie că suntem şoferi de camioane sau conducem o maşină obişnuită, acest pericol ne paşte pe toţi. În primul rând, poliţia locală, în cazul nostru poliţia de patrulare, ar trebui să verifice respectarea distanţei dintre participanţii la trafic.

ADAC mai recomandă ca sistemul de frânare automată să fie implementat în mod obligatoriu pe orice tip de camion. Această funcţie trebuie îmbunătăţită treptat pentru ca să nu poată fi deconectată, de exemplu.

Ce ţine de conducătorii de autoturisme, cea mai simplă metodă de protecţie, în cazul în care sunteţi ultimul sau printre ultimii din coloana de maşini care stă în ambuteiaj, este să puneţi în funcţiune semnalizatoarele de avarie.

O astfel de metodă este cât de cât eficientă. Vă protejaţi avertizându-i pe şoferii care vin din spate.

Vezi şi: (video) Experiment ADAC. Lista automobilelor care pot fi furate rapid fără cheie

Iti place articolul?