in , ,

(video) F1: Hamilton a fost lăsat să câştige în Franţa după un accident Vettel-Bottas chiar după prima curbă

Britanicul Lewis Hamilton a câştigat cu uşurinţă Marele Premiu al Franţei, desfăşurat pe circuitul Paul Ricard din Le Castellet, revenind din nou în fruntea clasamentului piloţilor. Hamilton a plecat din pole-position şi în urma unui accident, chiar în primul tur, a reuşit să se detaşeze ca lider pentru a obţine a 65-a victorie din Formula 1.

*Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Pe podium au mai urcat piloţii Max Verstappen (Red Bull Racing) şi finlandezul Kimi Raikkonen (Scuderia Ferrari). Germanul Sebastian Vettel (Scuderia Ferrari), protagonistul unei coliziuni cu Valtteri Bottas imediat după start, s-a clasat al cincilea, după o revenire de pe poziţia 15.

Un alt accident, la fel în primul tur, i-a scos din cursă pe Esteban Ocon de la Force India şi Piere Gasly de la Toro Rosso. Ghinion a avut şi Lance Stroll de la Williams, care a părăsit cursa în turul 51 din 53 din cauza unei anvelope care s-a spart.

În clasamentul piloţilor, Hamilton ocupă primul loc cu 145 puncte, urmat de Vettel cu 131, Daniel Ricciardo cu 96, Valtteri Botas cu 92 şi Kimi Raikkonen cu 83.

Amintim că Franţa a găzduit ultimul Grand Prix de Formula 1 în 2008 la Magny-Cours, în timp ce circuitul Paul-Ricard revine în actualitate pentru prima oară din 1990. Următoarea etapă, Marele Premiu al Austriei, se va desfășura peste o săptămână pe Red Bull Ring.

Iti place articolul?