in ,

(video) Fără o anvelopă la maşină şi beat criţă! Un şofer din Străşeni, găsit pentru a treia oară în stare de ebrietate

Astăzi dimineață, în jurul orei 07:00, în satul Zubrești din raionul Strășeni, o echipă de patrulare care se afla la supravegherea circulației rutiere prin localitate a observat un Hyundai care se deplasa haotic, iar pe o roată din față nici nu avea un cauciuc.

La volan s-a dovedit a fi un cetăţean “cunoscut” deja cu poliţia.

Conducătorul auto a fost imediat oprit de polițiști și în contextul documentării a fost supus testului alcoolscopic. Rezultatul a arătat o concentrație de 1,26 mg/l în aerul expirat. Individul nu deținea asupra sa permisul de conducere, fiind anterior privat de dreptul de a conduce, tot pentru stare de ebrietate la volan. Aceasta este a treia oară când a fost prins beat la volan!

Șoferul s-a dovedit a fi un tânăr de 24 de ani și a consumat atât de mult alcool încât se afla în incapacitate de a purta o conversație fluentă cu polițiștii de patrulare. Totuși a spus că vine de la pescuit, însă unde a pierdut cauciucul de la roată nu știe nici el.

Mașina a fost ridicată la parcarea specială. Poliția a întreprins toate acțiunile pe cazul dat care țin de competența sa. Instanța de judecată urmează să se pronunțe, ulterior, în privința sancțiunii aplicate acestuia.

etilotest politie

În weekend-ul care a trecut un număr total de 41 de șoferi în stare de ebrietate avansată au fost înlăturați de la volanul mașinilor. De asemenea, au fost depistate peste 1.600 de încălcări ale circulației rutiere și anume:

  • peste 640 de șoferi au depășit limita de viteză admisă;
  • circa 200 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră;
  • 57 erau în stare de ebrietate la volan, dintre care 6 documentați pentru refuz, iar 10 pentru stare de ebrietate cu grad minim;
  • 19 sancționați pentru nerespectarea regulilor de sănătate publică pe timp de pandemie.

În aceste zile au avut loc şi nouă accidente rutiere grave, soldate cu o persoană decedată și nouă traumatizate.