in , ,

(video) Ford începe livrările noului Explorer Plug-In Hybrid în Europa. Nu este deloc accesibil

Noul Ford Explorer Plug-In Hybrid – capabil să ruleze doar pe bază de electricitate, să ofere un confort de primă clasă și o capacitate de maşină de teren adevărată – este acum livrat clienților din întreaga Europă după ce vânzările modelului cu şapte locuri pentru pasageri au demarat preliminar de la sfârşitul lui 2019.

Noul Explorer Plug-In Hybrid combină sub capotă puternicul motor EcoBoost V6 pe benzină de 3.0 litri cu un motor electric, un generator și o baterie litiu-ion de 13.6 kWh (anterior declarată de 13.1 kWh) care poate fi încărcată de la o sursă de energie externă și prin încărcare regenerativă în mișcare. Centrala de propulsie produce o putere totală actualizată de 457 CP (anterior declaraţi 450), dar şi un cuplu maxim de 825 Nm (anterior declarat de 840 Nm), făcând-ul cel mai puternic vehicul hibrid făcut de Ford vreodată.

Motorul electric permite SUV-ului să ofere capacitate de conducere electrică, iar șoferii pot alege când și cum să implementeze energia din baterie folosind modurile EV Auto, EV Now, EV Later și EV Charge. Atunci când bateria atinge cea mai scăzută stare de încărcare, grupul propulsor revine automat la modul EV Auto – suplimentarea puterii motorului pe benzină cu ajutorul motorului electric utilizând energia recapturată pentru eficiența optimizată a consumului de combustibil.

Pentru a încărca complet bateria de la o sursă externă de energie de 230 volți durează mai puțin de 5 ore și 50 de minute, iar de la un Ford Connected Wallbox opțional montat pe perete sau de la o stație de încărcare publică compatibilă FordPass Charging Network – mai puțin de 4 ore și 20 de minute.

All new 2020 Ford Explorer PHEV 26

Mai este echipat cu transmisie automată 10 trepte, sistem inteligent de tracţiune integrală și un Terrain Management System cu șapte moduri (Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco, Deep Snow şi Sand). Sistemul Hill Descent Control, de asemenea, face condusul mai uşor în off-road.

Iar Intelligent All-Wheel Drive optimizează tracțiunea la fiecare 10 milisecunde, analizând datele a zeci de senzori, inclusiv viteza, temperatura aerului înconjurător, alunecarea roților, starea de remorcare, etc. O nouă cutie de transfer cu o singură viteză, cu un ambreiaj electromecanic, poate regla perfect livrarea cuplului între roțile faţă-spate în decurs de 100 milisecunde.

Grupul motopropulsor avansat oferă capacitatea de a transporta șapte pasageri într-un confort rafinat, de a tracta până la 2.500 kg şi de a înregistra o autonomie electrică de până la 42 km. Consumul de combustibil poate coborî până la 3.1 l/100 km, iar nivelul mixt de emisii până la 71 g/km, ambele valori calculate în ciclu WLTP.

O suită cuprinzătoare de tehnologii de asistență pentru șoferi și caracteristici de confort premium la bord înseamnă că noul Explorer Plug-In Hybrid oferă o experiență cu inspiraţie și confortabilă pentru toți ocupanții, indiferent de scenariul de conducere. Tehnologiile, inclusiv Adaptive Cruise Control cu Stop & Go, Speed Sign Recognition și Lane Centering, Active Park Assist 2, Park-out Assist, Blind Spot Information System cu Cross Traffic Alert, Pre-Collision Assist cu Active Braking, dar și noul Reverse Brake Assist, ajută la crearea unei experienţe de condus mai intuitive și mai puțin stresante. Un set de camere care oferă vizualizare la 360 de grade în jurul maşinii este la fel standard.

All new 2020 Ford Explorer PHEV 12

Versiunile ST-Line și Platinum au standard jante de 20 inci, un sistem audio B&O cu 14 difuzoare (980 W) și un ecran tactil central vertical de 10.1 inci pe care rulează un sistem multimedia SYNC 3, alături de un sistem Tri-Zone Electronic Temperature Control şi un modem FordPass Connect pentru un mediu de cabină relaxant și conectat.

Printre alte dotări utile se numără: cinci puncte de alimentare de 12 volți; câte o pereche de porturi USB pentru primul și al doilea rând de scaune; 12 suporturi pentru pahare; un spaţiu de încărcare de până la 2.274 de litri şi alţi în total 123 de litri prin cabină; un buton rotativ pentru selectarea poziției transmisiei automate cu 10 trepte; scaune față încălzite, răcite și ajustabile electric în 10 direcții şi cu funcţie de masaj; scaune încălzite pe al doilea rând; zonă de încărcare wireless pentru dispozitivele compatibile; volan încălzit; parasolare retractabile pentru al doilea rând de scaune; geamuri laterale fumurii în afară de cele frontale, etc.

Noul Ford Explorer Plug-In Hybrid (vezi aici mai multe detalii despre el) este unul dintre cele 18 noi vehicule electrificate pe care Ford le va introduce pentru clienții din Europa înainte de sfârșitul anului 2021.

All new 2020 Ford Explorer PHEV 13

Şi acum aflaţi preţul de start: în Germania porneşte de la 76.000 de euro pentru maşina în echipare ST-Line şi de la 77.000 de euro pentru maşina în echipare Platinum, ambele cifre (cu TVA inclus) fiind de nivelul hibrizilor mărcilor europene premium!

De exemplu, un BMW X5 xDrive 45e cu un motor de 3.0 litri și un motor electric (394 CP/600 Nm) costă de la 77.300 de euro; un Mercedes-Benz GLE 350 de cu turbo diesel de 2.0 litri și motor electric (320 CP/700 Nm) este disponibil pentru 75.565 euro, iar pentru un Audi Q7 55 TFSI e cu motor turbo V6 3.0 TFSI pe benzină, asistat de un electromotor (381 CP/600 Nm) se cer minim 75.700 de euro.

Specificaţii tehnice finale:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: