in ,

(video) Ford Tourneo Custom e prea mic pentru a fi o casă pe roţi? Nemţii de la Westfalia au o altă părere

Încă o companie germană care este specializată pe transformarea unor van-uri sau microbuze în case pe roţi este Westfalia. Aceasta poate lucra cu maşini Mercedes, FIAT sau VW, iar un ultim produs prezentat este Nugget Plus, făcut pe baza lui Ford Tourneo Custom facelift.

Comparativ cu alte autovehicule analogice, Ford Tourneo Custom nu se laudă cu dimensiuni generoase pentru călătorii pe distanţe lungi, însă iată că germanii au găsit cum să-l facă mai spaţios şi foarte bine dotat.

Vezi şi: (foto) Costă minim 60000 de euro. Prima casă pe roţi făcută pe baza noului Mercedes-Benz Sprinter

Produsul final are la bază versiunea cu ampatament alungit al lui Tourneo. Datorită unei construcţii speciale pe acoperiş, înălţimea în habitaclu a crescut cu 37 de cm, astfel încât o persoană cu o înălţime de până la doi metri poate ajunge să stea comod în picioare.

Imediat ce este deschisă uşa laterală glisantă, călătorii au acces la o un spaţiu dedicat cu o masă şi o banchetă cu trei locuri. Alte două locuri suplimentare se pot forma prin întoarcerea în poziţie opusă a scaunului şoferului şi a cel al pasagerului din dreapta sa.

La solicitare se poate comanda opţiunea ca acea banchetă împreună să se transforme într-un pat pentru două persoane. Un alt pat, la fel pentru două persoane, se poate monta la un etaj superior.

Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 1

Vezi şi: (foto) O casă pe roţi bine aranjată. Atelierul Irmscher va face doar 68 de astfel de Opel-uri Vivaro

În partea posterioară a microbuzului cu o lungime de doar 5.339 mm şi un ampatament de 3.3 metri există o mică bucătărie cu un aragaz, un frigider cu un volum de 40 de litri şi o chiuvetă rabatabilă. La acestea se adaugă o serie de spaţii de depozitare sub forma unor dulapuri cu sertare.

În cel mai îndepărtat colţ al maşinii, la o distanţă sigură faţă de locul unde se pregăteşte mâncarea, la solicitare poate fi instalat un mini closet, în timp de o cabină de duş poate fi montată în afara maşinii.

Nugget Plus mai este dotat cu două rezervoare a câte 42 de litri pentru apă potabilă şi apă reziduală, alături de un set de mobilă pentru picnic şi o copertină integrată în acoperiş.

Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 7

Compania Westfalia anunţă că poate face modelul Nugget Plus atât pe baza lui Tourneo Custom facelift, cât şi pe baza maşinii care exista înainte de facelift. În Europa, în funcţie de propulsorul ales (2.0 TDCi cu 130 sau 170 de CP), preţul maxim poate ajunge la 70.000 de euro.

Vezi şi: (foto) Ampartament de lux pe roţi. În noul Morelo Luxusliner Palace îţi poţi lua în călătorii şi maşina

buton subscribe

GALERIE FOTO:

Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 0 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 2 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 3 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 4 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 5 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 6 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 8 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 9 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 10 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 11 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 12 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 13 Westfalia Nugget Plus Ford Tourneo Custom 14