in , ,

(video) A fost dat în exploatare unul din cele mai complexe noduri rutiere din lume

Unul dintre cele mai complicate şi imense noduri rutiere din lume a fost deschis în oraşul chinez Chongqing. Aceasta are cinci nivele, 20 de estacade şi redirecţionează fluxurile de transport pe opt căi diferite, scrie Daily Mail.

Construcţia acestei infrastructuri uriaşe a început încă din anul 2009 şi iată că la 31 mai 2017 a fost terminată.

Potrivit autorităţilor locale, automobiliștilor nu le va fi greu să găsească calea corectă pentru deplasare. Pe de altă parte, printre internauţi s-au găsit deja persoane care au încercat să meargă pe acolo cu maşina şi în cele mai multe cazuri s-au rătăcit pentru cel puţin o oră.

Crazy Chongqing interchange boggles the minds of netizens? http://shst.me/f4o

Gepostet von Shanghaiist am Mittwoch, 31. Mai 2017

Se mai menţionează că, dacă un şofer totuşi va evita din greşeală virajul care îi trebuie, acesta va trebui să meargă “de la 500 de metri până la un kilometru” pentru a găsi ieşirea sau întoarcerea necesară, pentru ca ulterior să ajungă pe traseul corect.

Mai mult, autorităţile dau asigurări că în această mega intersecţie au fost testate deja mai multe sisteme de navigație şi toate arătau corect itinerarele.

Chiar dacă construcţia nodului rutier a fost finisată, acesta nu va fi deschis complet până în 2018. Până atunci se vor face lucrări de conectare a unei autostrăzi cu aeroportul local.

nod rutier complicat China 0

nod rutier complicat China 1

nod rutier complicat China 2

nod rutier complicat China 3

nod rutier complicat China 4