in ,

(video) A fost scos la vânzare de un rus şi nu vei crede ce automobil de fapt este

Un locuitor al oraşului Moscova, Serghei Smai, a confecționat o decapotabilă retro inspirată dintr-un Mercedes-Benz produs în anul 1936. După ani de muncă, meseriaşul a scos-o la vânzare pentru suma de 1.7 milioane de ruble sau circa 25.000 de euro.

Vezi şi: (galerie foto) Parada Morgan Cars. Zeci de maşini retro au defilat prin centrul Chişinăului

După cum este menționat în anunțul de vânzare, conform documentelor această mașină este un VAZ din 1974. De fapt, de la un VAZ-2101 a fost preluat în mare parte doar propulsorul de 1.3 litri cu o putere de 69 de cai. Cutia de viteze este una automată.

La baza mașinii se află însă șasiul “indestructibil” al unui Mercedes-Benz S-Class W140, iar caroseria este făcută din fibră de sticlă și aluminiu. Semnalizatoarele de direcţie au fost preluate de la nişte camioane, în timp ce stopurile de la motociclete. Corpurile de iluminat şi oglinzile retrovizoare au fost preluate de la diverse modele de automobile necunoscute.

Vezi şi: (foto) Acest Bentley costă 25.000 de euro, însă ceva nu este în regulă cu el

Printre alte dotări se numără jante din aliaj de 16 inci, un sistem audio, scaune tapiţate cu piele dintr-un Chrysler, iluminare ambientală, etc.

De menţionat că automobilul nu este încă gata în totalitate și mai necesită unele modificări. Dezvoltarea mașinii a început din anul 2011. În prezent are un parcurs de 500 de kilometri.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!