in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Electromobilul Mercedes-Benz GLC F-Cell va fi produs curând în serie

Compania Mercedes-Benz a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt prototipul pre-serie al crossoverului GLC F-Cell. Dacă anterior existau informaţii că acesta este un plug-in hybrid, acum am fost anunţaţi că este un electromobil în toată regula!

Aflăm deci că motorul electric al maşinii poate fi alimentat cu energie atât de la celule de combustie în care aceasta se produce în urma reacţiei hidrogenului cu oxigenul, cât şi de la un set de acumulatori din litiu-ion!

Puterea generată de motorul electric al crossoverului GLC F-Cell este egală cu 200 de CP şi 350 Nm de cuplu. Câteva rezervoare în care vor fi depozitate 4.4 kg de hidrogen au fost poziţionate în partea inferioară a caroseriei. Unul se află sub podea în locul tradiţional al arborelui cardanic, iar al doilea sub scaunele banchetei din spate.

Celelalte componente ale sistemului de prelucrare a hidrogenului se ascund sub capotă, în locul motorului tradiţional cu ardere internă şi alături de agregatul electric.

Setul de acumulatori din litiu-ion se găsesc sub podeaua portbagajului. Capacitatea totală a acestora este de 13.8 kWh şi pot fi reîncărcaţi de la o priză casnică integral în cel mult o oră şi 30 de minute.

Mercedes-Benz GLC F-Cell va mai avea şi câteva regimuri de rulare. Odată activat cel Hybrid, energia pentru motor este oferită din ambele surse. Regimul F-Cell deconectează alimentarea cu energie de la acumulatori. Doar cu energia din acumulatori maşina va funcţiona în regim Battery, iar dacă se va activa regimul Charge aceştia vor fi reîncărcaţi chiar în timpul rulării.

Autonomia totală cu propulsie pe bază de hidrogen se ridică la 437 de kilometri, iar acumulatorii mai pot asigura suplimentar alţi 49 de kilometri.

În prezent inginerii Mercedes-Benz sunt cu această maşină într-o fază finală de teste, înainte ca aceasta să fie pusă pe linia de producţie. Anume când va demara acest ultim proces nu s-a dezvăluit.

Vezi şi: (video) Iată cum a fost testat noul Mercedes-Benz GLC F-CELL înainte de a intra în producţia de serie

GALERIE FOTO: