in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Audi Aicon Concept

Audi a prezentat conceptul Aicon care este un prototip al automobilului viitorului. Fiind dotat cu autopilot de nivel 5, care nu cere omului implicarea în controlul maşinii, conceptul nu are nici centuri de siguranţă, nici perne de aer, nici volan şi nici pedale, asta pentru că Audi este de părere că odată cu apariţia automobilelor autonome accidentele vor rămâne în trecut.

Vezi şi: Frankfurt 2017: Standul Audi – Reportaj Video AutoBlog.MD

Prototipul măsoară 5.444 de mm în lungime, 2.100 de mm în lăţime şi 1.506 mm în înălţime. Ampatamentul este egal cu 3.470 mm, cu 240 mm mai mult decât are acelaşi Audi A8. Maşina mai are două portbagaje, volumul total al cărora este egal cu aproximativ 660 de litri.

Maşina mai are patru locuri pentru pasageri, roţi directoare spate şi patru electromotoare care pun în mişcare independent fiecare roată. Puterea totală se ridică la 354 de CP, iar cuplul maxim – 550 Nm. Cu o viteză maximă de croazieră – 130 de km/h – Aicon poate parcurge 700-800 de kilometri fără reîncărcare.

La necesitate automobilul va găsi singur cea mai apropiată staţie de reîncărcare. Acolo timp de 30 de minute îşi va reîncărca bateriile în proporţie de 80%. Prototipul este dotat cu un sistem electric cu o tensiune de 800 de volţi şi un sistem de reîncărcare prin inducţie electromagnetică.

În habitaclu pasagerii pot ajunge prin nişte uşi portal, două dintre care se deschid contra direcţiei de mişcare. Acolo se află patru scaune care se pot întoarce la 15 grade în fiecare direcţie. Toate funcţiile pot fi controlate prin nişte ecrane digitale, comenzi vocale şi mişcări ale ochilor.

Conceptul mai este dotat cu un asistent personal numit PIA, care activează şi are grijă de confortul pasagerilor, setările scaunelor, sistemul de climatizare, sistemul multimedia şi cel de iluminare ambientală.

L-am văzut şi noi pe Aicon: Frankfurt 2017: Standul Audi – Reportaj Video AutoBlog.MD

Aicon a mai primit nişte roţi imense cu jante de 26 de inci şi câte 600 de pixeli mari în loc de blocuri optice şi stopuri. Acestea nu doar asigură o iluminare corespunzătoare, ci şi pot afişa diverse mesaje pentru alţi participanţi la trafic. Mesajele pot fi de tip text, imagini sau animaţii de diferite culori.

Când am putea vedea o astfel de maşină în serie Audi nu a anunţat deocamdată.

GALERIE FOTO: