in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Audi Elaine Concept

Al doilea concept electric pregătit de Audi pentru Salonul Auto de la Frankfurt este un crossover coupe botezat Elaine.

Una din caracteristicile interesante ale maşinii este sistemul numit Fit Driver care supraveghează starea celui din spatele volanului şi la necesitate propune, după care recomandă o serie de exerciţii respiratorii pentru relaxare.

Informaţiile pentru Audi Fit Driver sunt furnizate de o brăţară specială care de pe mâna şoferului analizează temperatura corpului şi ritmul cardiac. Dacă sistemul electronic va vedea că cel din spatele volanului se stresează foarte tare, va propune exerciţii respiratorii, va conecta masajul în scaune, va schimba iluminarea ambientală şi setările sistemului de climatizare.

L-am văzut şi noi pe Elaine: Frankfurt 2017: Standul Audi – Reportaj Video AutoBlog.MD

Prototipul a mai fost dotat cu un sistem de pilotare automată de nivel 4, a cărui bună funcţionare este asigurată de un “creier” actualizat zFAS, prezent şi pe noua generaţie Audi A8, capabil să deţină controlul complet al maşinii până la o viteză de 130 de km/h.

Audi Elaine mai poate să interacţioneze cu alte unităţi de transport şi obiecte de infrastructură, dar şi să parcheze singur.

Cu ocazia prezentării noului Elaine Concept, Audi a declarat că planifică să creeze aşa-zise teritorii Audi AI Zones, care vor face o reţea din parcări supraetajate, spălătorii auto, staţii PECO şi staţii de reîncărcare cu energie. Din aceste zone, după ce maşina va fi spălată sau alimentată, va putea fi trimisă să-şi găsească singură un loc de parcare la oricare etaj al unei parcări, acolo unde va găsi un loc liber, după care să se întoarcă înapoi la proprietar.

Audi Elaine Concept este pus în mişcare de trei motoare electrice: unul pe puntea din faţă şi două pe cea din spate. Puterea totală atinge 430 de CP în regim obişnuit şi 496 de CP într-un regim cu putere sporită.

Acceleraţia de la 0-100 de km/h o poate face în 4.5 secunde. Setul de acumulatori cu o capacitate de 95 kWh, care se pot reîncărca atât prin cablu cât şi prin inducţie electromagnetică, pot asigura o autonomie de 500 de km.

Amintim că Audi a mai prezentat la Frankfurt conceptul Aicon cu autopilot de nivel 5 şi care are mai multe caracteristici interesante.

Vezi mai multe: (video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Audi Aicon Concept

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?