in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Honda Urban EV Concept

Honda a adus la Salonul Auto de la Frankfurt un concept drăguţ şi electric numit Urban EV. Maşina compactă pentru călătorii în zonele urbane se va transforma în una de serie în anul 2019, promite constructorul.

Designul exterior şi forma caroseriei amintesc de modelele clasice ale mărcii japoneze, în particular vorbind despre micuţul N600.

Conceptul Urban EV este o parte a programului de dezvoltare a companiei, numit Electric Vision, care prevede construcţia unor platforme, unităţi de propulsie şi acumulatori cu o greutate redusă pentru electromobile.

Ca dimensiuni, noutatea este doar cu 100 de mm mai scurtă decât modelul Jazz facelift care de asemenea a debutat la Frankfurt.

Vezi şi: (foto) Premieră europeană: Honda Jazz facelift

În partea frontală şi posterioară a conceptului sunt montate nişte ecrane pe care sunt afişate diverse mesaje de salut, informaţii pentru alţi şoferi şi în ce stadiu se află procesul de reîncărcare a bateriilor.

În habitaclu există patru locuri pentru pasageri. Acestea, împreună cu panourile de pe uşi şi tavan, sunt acoperite cu materiale textile de culoare gri. Pentru contrast există inserţii din lemn natural.

Tot acolo, înăuntrul maşinii se află un panou de bord care nu este altceva decât un ecran panoramic imens. Pe acesta sunt afişate toate informaţiile despre sistemele electrice ale maşinii, dar şi interfaţa unui sistem multimedia.

Conceptul mai este dotat cu un asistent electronic personal care analizează comportamentul şoferului la volan şi răspunde de eficienţa consumului de “carburant”. De exemplu, acesta va spune când este cel mai bine de reîncărcat maşina sau pentru a oferi o parte din energie într-o reţea comună. Caracteristicile tehnice ale conceptului nu au fost anunţate.

Amintim că la Salonul Auto de la Frankfurt Honda a prezentat şi primul crossover electrificat pentru piaţa europeană – prototipul lui CR-V Hybrid care va apărea în serie în 2018.

Vezi şi: (foto) Honda aduce la Salonul Auto de la Frankfurt prototipul unui CR-V hibrid

GALERIE FOTO: