in , , ,

(video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Mercedes-Benz EQA Concept

Electrificarea maşinilor este subiectul principal la Salonul Auto de la Frankfurt şi Mercedes-Benz a arătat în context un hatchback fantastic, care în viitor se va transforma într-un model de serie, parte a liniei de electromobile EQ.

Creatorii noului Mercedes-Benz EQA spun că acesta demonstrează o “curăţenie” în ceea ce priveşte designul şi cum poate arăta o maşină fără grilă de radiator tradiţională.

Şi noi l-am văzut pe EQA: Frankfurt 2017: Standul Mercedes-Benz – Reportaj Video AutoBlog.MD

Noutatea are nişte blocuri optice şi stopuri care au o structură “împletită” interesantă şi tehnologii laser LED. Elementele active din ele sunt făcute din fibră optică.

Conceptul cu sistem de tracţiune integrală este pus în mişcare de două motoare electrice, câte unul pe fiecare osie, care produc în total 272 de CP şi 500 Nm de cuplu. Acestea sunt conectate la un set de acumulatori cu o capacitate de 60 de kWh, care îi permite maşinii să parcurgă până la 400 de kilometri.

Mercedes-Benz EQA Concept suportă reîncărcare prin inducţie electromagnetică şi se poate conecta la orice fel de priză casnică sau staţie de reîncărcare publică.

Unitatea de propulsie poate funcţiona în două regimuri – Sport şi Sport Plus. În dependenţă de cel ales se schimbă cuplul care este trimis pe puntea din faţă, iar panoul de culoare neagră care înlocuieşte tradiţionala grilă a radiatorului se transformă într-o grilă virtuală.

În regim Sport lângă un logo central, de asemenea virtual, apar două aripi de culoare albastră, iar în regim Sport Plus apar nişte linii verticale de culoare roşie în stilul grilei Panamericana care poate fi văzută pe acelaşi Mercedes-AMG GT.

Amintim că primul model de serie din linia EQ va apărea în Europa în anul 2019. Acesta va fi făcută pe baza conceptului Generation EQ.

Vezi şi: (video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Mercedes-AMG Project One, maşina cu cinci motoare

GALERIE FOTO:

What do you think?